Interior

Met deze tips creëer jij met gemak een luxe keuken

Met deze tips creëer jij met gemak een luxe keuken

De keuken is één van de ruimtes, waar je het meest vertoeft. Ook is de keuken tegenwoordig vaak meteen zichtbaar, doordat veel huizen woonkeukens hebben. Daarom is een mooi interieur in de keuken heel belangrijk. Wil jij een meer luxe keuken, maar heb je geen groot budget? No worries, je keuken heeft niet veel nodig voor een luxere uitstraling!

1. Maak gebruik van dienbladen en plateaus

Grote kans dat je keuken (en de bijbehorende vensterbank) vaak vol ligt met spullen. Dat terwijl het aanrecht eigenlijk altijd netjes zou moeten zijn. Hier bereid je je eten, dus het liefst wil je een schone werkplek. Gelukkig kun je je keukenspullen heel makkelijk ordenen. Maak daarvoor gebruik van dienbladen en plateaus. Hierop kun je al je kruidenpotjes, flessen olie, keukengerei en whatsoever kwijt. Zo’n vol dienblad of plateau op het aanrecht zorgt al direct voor een meer luxe keuken.

 

2. Zelfklevende wandtegels op de muur

Op Pinterestfoto’s zie je het waarschijnlijk vaak bij andermans keukens. Wandtegels zijn erg handig op de muur boven het aanrecht. Dit houdt je namelijk een stuk makkelijker schoon dan een geverfde muur. Daarnaast geeft het je luxe keuken net wat meer flair. Heb je twee linkerhanden of gewoonweg geen tijd om tegels te plakken? Ga dan voor zelfklevende wandtegels! Het is misschien fake, maar niet van echt te onderscheiden. En ook de zelfklevende wandtegels kun je makkelijk schoonmaken.

luxe interieur zelfklevende wandtegels Praxis
Smart Tiles zelfklevende wandtegels Milano Massa bij Praxis

3. Laat keukengerei matchen met elkaar

Voor je eerste, eigen keuken kun je natuurlijk spullen lenen van anderen. Al wil je op een gegeven moment toch wel je eigen keukengerei bij elkaar verzamelen. Laat dan wel je keukengerei matchen met elkaar! Vaak verkopen winkels al hele setjes. Neem dan ook zo’n hele keukenset in je favoriete kleur of dessin. Dat staat namelijk net wat mooier, waardoor je meteen een luxe keuken creëert.

 

4. Vervang de handgrepen van keukenkastjes

In de meeste gevallen zit de keuken al in het huis, vooral wanneer je een huurhuis hebt. Is de keuken een prima basis? Vervang dan wel de handgrepen van je keukenkastjes. Zo maak je je keuken namelijk binnen no time meer eigen. Daarnaast zijn de originele handgrepen van je keukenkastjes waarschijnlijk heel simpel en basic. Je creëert dus ook meteen een meer luxe keuken met mooie, nieuwe handgrepen.

 

5. Voeg laagjes toe in het keukeninterieur

Tot slot heeft elk luxe interieur in ieder geval één ding gemeen: de lagen! Verschillende lagen in je interieur zorgen namelijk voor een rijkere uitstraling. En natuurlijk kun je ook in de keuken lagen toevoegen. Eigenlijk doe je het al, zodra je een dienblad of plateau gebruikt. Zet vervolgens daarachter je snijplanken tegen elkaar en voilà! De laagjes zijn gecreëerd. Het hoeft trouwens niet per se met snijplanken. Je kunt bijvoorbeeld ook een leuke spiegel neerzetten tegen de muur boven het aanrecht. Altijd handig voor last minute make-up checks, toch?

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top