Interior

Keuken inspiratie: 7 x handige duurzame gadgets voor in de keuken

Keuken inspiratie: 7 x handige duurzame gadgets voor in de keuken

Van handige items om je keuken mee te organiseren tot een wandplank in de keuken om je kookboeken op te zetten. Je keuken even een kleine make-over geven is altijd een goed idee. Nog even wat keuken inspiratie nodig? Hebben we voor je! Dit zijn 7 handige duurzame gadgets die je zeker aan je keukengerei wilt toevoegen.

Duurzaam keukengerei #1 - Foodhuggers

Foodhuggers zijn perfect om je groente langer mee te laten gaan. Leg de helft van een limoen of citroen bijvoorbeeld in een foodhugger of doe er een halve avocado in. Zo blijven ze lekker vers en gebruik je ze de dag daarna gewoon in je lunch of avondeten.

duurzaam keukengerei, keuken accessoires
Foodhuggers - 5 stuks - Fresh Greens bij Bol.com

Duurzaam keukengerei #2 - Dunschiller met container

Zó handig voor in je keuken: een dunschiller. Alleen heb je wel eens van een dunschiller met container gehoord? Als je wortels of (zoete) aardappelt schilt is dit ideaal. Je hoeft niet meer steeds de schillen weg te gooien, maar kunt direct doorgaan met schillen. De schillen belandden tenslotte netjes in het bakje dat eraan vast zit.

keukengerei
Dunschiller Met Container bij Bol.com

Duurzaam keukengerei #3 - Stroommandje

Als je duurzame items voor in je keuken wilt kopen, is het belangrijk om op het materiaal te letten. Staal (RVS) gaat bijvoorbeeld veel langer mee dan plastic en is veel beter voor het milieu. Dit stalen stoommandje is daarom ook een must-have voor in je keuken. 

keuken accessoires, keuken gadgets
KitchenGadgets - Stoommand - RVS - Zilver bij Bol.com

Duurzaam keukengerei #4 - Meloenschep

Een meloenschep, say what?  Dit schepje is ideaal voor in je keuken. Je maakt er in de zomer niet alleen bolletjes meloen mee, maar het is ook handig om aardappelbolletjes mee te maken of bolletjes van komkommer.  En wat dacht je van bolletjes van avocado? Daarmee ziet je salade er meteen heel cute uit. 

keukengerei
Brabantia Profile Meloenschep - RVS bij Bol.com

Duurzaam keukengerei #5 - Snijplank met opvangbakken

Een heerlijke lifehack, al zeggen we het zelf, is om een snijplank met opvangbakken te kopen. Hiermee gooi je de gesneden groente meteen in het juiste bakje en kun je daarna door met een andere groente. Hoe chill is dat?

keukengerei
HUISSON Luxe Houten snijplank XXL met 5 opvangbakken en 4 raspen bij Bol.com

Duurzaam keukengerei #6 - Gemberrasp

Als je van gemberthee houdt of veel gember in je eten gebruikt, weet je wat een gedoe het is om gember te snijden.  De oplossing? Een speciale gemberrasp. Ja, die bestaat echt! Helemaal in vorm van de meeste blokken gember zodat je 'm in no-time goed hebt geraspt. 

keukengerei
Gemberrasp bij Bol.com

Duurzaam keukengerei #7 - Kruidensnijder

Een fijn design item voor in je keuken is deze kruidensnijder van Alessi. Heerlijk keukengerei om te hebben als je vaak spicy eet en flink wat pepers door je curry gooit. En ook een perfect cadeautje voor die ene vriendin die altijd heel pittig eet.

keukengerei
Alessi Kruidensnijder Piccantino bij Bol.com
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top