Interior

Tienerkamer inrichten? Check deze handige tips!

Tienerkamer inrichten? Check deze handige tips!

Als je kind ouder wordt, verandert de kamer natuurlijk steeds een beetje mee. Van babykamer naar kinderkamer. En uiteindelijk naar tienerkamer! Is het tijd om een mooie tienerkamer in te richten? Met deze tips maak je er echt iets moois van.

Comfortabel bed

Het bed vormt uiteraard het grootste onderdeel van de kamer. Een goede nachtrust is heel belangrijk! Kies daarom voor een comfortabel bed: een stevig matras is essentieel, evenals een kwalitatief kussen. Wat ook meetelt is het beddengoed. Zo zijn goede dekbedovertrekken belangrijk voor het slapengaan. Kies het juiste type beddengoed, qua materiaalsoort en grootte. In de meeste tienerkamers komt een 1 persoons dekbedovertrek van pas. Voor een leuke look is een vrolijke kleur of een opvallende print een aanrader. Het is een feest om daaronder te kruipen!

Lievelingskleur in de kamer

Is er een duidelijke lievelingskleur? Laat deze kleur dan prominent terugkomen in de tienerkamer. In het beddengoed bijvoorbeeld, zoals we hierboven al beschreven. Maar je kunt er ook aan denken om een muur in de lievelingskleur te schilderen. Kies voor details in de kamer in deze kleur – van een vloerkleed tot de gordijnen, van een plantenpot tot een poster aan de muur. Deze kleur kan echt de hoofdrol spelen! Daarnaast kunnen er natuurlijk nog meer kleuren terugkomen in de ruimte, op een iets subtielere wijze. Zorg dat het een fraai geheel vormt.

Studiehoek

Tieners moeten al behoorlijk wat huiswerk maken of studeren. Het is slim om hier een studiehoek voor in te richten. Juist op de kamer, zodat er in stilte en met volle concentratie kan worden gewerkt. Let erop dat het hoekje groot genoeg is: kan er comfortabel worden gewerkt aan het bureau? Is er plek voor zowel een laptop als een (notitie)boek? En zet er een bijpassende stoel neer: idealiter een bureaustoel. Het is immers belangrijk om goed te kunnen zitten.

Chillhoek

Naast een studiehoek is ook een chillhoek wenselijk, mocht dit passen in de tienerkamer. Denk aan een bankje of een fauteuil, om op neer te ploffen als het huiswerk is gemaakt. Misschien is het een idee om hier een scherm op te hangen of neer te zetten, om series te kijken of te gamen. Veel tieners zien dit in ieder geval als een geweldige toevoeging aan de kamer. Denk verder aan goede speakers, om ook muziek op af te kunnen spelen.

Accessoires in de tienerkamer

Is de tienerkamer nog wat kaal of saai? Dan zijn er meer accessoires nodig. Voor een poster of schilderij aan de muur is er altijd nog wel een plekje te vinden. Maak er een hele collage van bijvoorbeeld: het is ook tof om dit te doen met foto’s. Een plant is een goede toevoeging aan de kamer, als rustgevend uitzicht. En je zit helemaal goed met een luchtzuiverende plant! Verder kunnen hobby’s een inspiratiebron zijn voor accessoires. Geef bijvoorbeeld sportprijzen een mooi plekje in de kamer, of plaats bij een muzikale hobby bijpassende accessoires in de ruimte. Een beetje creativiteit is zeker welkom! Zo is de tienerkamer pas echt uniek.

Deel dit artikel
Back to top