Interior

5x dingen die je huis goedkoop laten lijken

5x dingen die je huis goedkoop laten lijken

Het hoeft niet altijd duur te zijn, maar sommige dingen moet je gewoon niet aanschaffen voor in je interieur. Deze dingen laten je huis goedkoop lijken.

Deze dingen laten je huis goedkoop lijken

We hoeven echt niet altijd de duurste designermeubels, decor of andere interieurstukken aan te schaffen. Sterker nog, soms zijn krinloopwinkels ook een grote aanrader! Maar sommige dingen kun je maar beter niet in huis nemen, zoals:

1. Naambordjes en beschrijvingen

Oké, een mat bij de voordeur waar 'welkom' op staat kan nog wel, maar niet alles hoeft een naam te krijgen. Je hoeft geen wc- of badkamerbordje op de deur te hangen, en de Franse benaming van de salontafel hoeft niet op het meubelstuk zelf geschreven te worden. Sommige dingen spreken nou eenmaal voor zich en zijn onnodig.

2. Neppe vetplanten

Sommige neppe planten zien er zo goed als echt uit, maar vetplantjes vaak niet. Daarnaast hoef je de echte varianten al amper te verzorgen, dus is het niet moeilijk ze in leven te houden. En de neppe varianten verzamelen veel stof. Als je er dan ook nog eens van die kleine kiezeltjes omheen plant ziet het er al helemaal nep uit. Haal daarom gewoon de echt en geniet van een bloeiende plant.

3. Verschillende glazen en mokken

Leuk hoor, zo'n collectie van verschillende vormen glazen en mokken, met elk een eigen kleur en tekst erop. Maar ziet het er netjes uit? Nee. Daarnaast weten we dat de meeste bierglazen gewoon meegenomen zijn uit het plaatselijke café, wat ook niet erg charmant overkomt. Als je het houdt bij één kleur, één vorm of één merk is het oké, maar ga niet van alles door elkaar in de kast zetten. En al helemaal niet tentoonstellen. Dat ziet er goedkoop uit.

4. Tapijt

Een vloerkleed of twee is leuk, maar het hele huis volproppen met tapijt? Daar bedanken we voor. En nóg erger: tapijt in de keuken, de badkamer of het toilet. Moet je je allemaal even bedenken wat voor viezigheid zich in dat kleed nestelt! Kies voor een harde vloer, maar combineer het met een paar vloerkleden om het mooi aan te kleden.

5. Verschillende kledinghangers

Van die kledinghangers die je hebt meegekregen uit een keldingwinkel of van de stomerij moeten zo snel mogelijk weg. Al die verschillende kledinghangers zorgen voor chaos in de kast, al helemaal als ze ook nog een verschillende kleuren hebben: dat ziet er goedkoop uit. Doneer ze liever aan een kringloopwinkel en kies voor allemaal dezelfde hangers.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top