Interior

5 tips om extra opbergruimte in huis te creëren

5 tips om extra opbergruimte in huis te creëren

Een opruim huis betekent een opruime hoofd. Je huis opruimen is een manier om je hoofd te legen. Maar wat als je een klein huis hebt? Of een huis met weinig vrije plekken? Nou, goed nieuws: het is nog steeds mogelijk om meer opbergruimte te maken. Het enige wat je moet doen is leren werken met de ruimtes die je al hebt. Hier zijn tips om extra opbergruimte in huis te creëren.

1. Gooi spullen die je niet gebruikt weg

Logisch, toch? En als je het nog moeilijk vindt om bepaalde spullen weg te gooien, kun je jezelf voorstellen hoe geweldig je huis eruit gaat zien met meer ruimte. De spullen die je niet gebruikt kun je online verkopen, bijvoorbeeld op Marktplaats, Facebook Marketplace of Vinted. Heb je een volle kledingkast die je leeg wilt maken? Dan kun je altijd kijken naar wat je niet draagt. Verkoop je kleding… Of nog beter: geef het weg aan een goed doel. Je weet dan dat het bij iemand terechtkomt die het écht nodig heeft.

2. Maak inloopkasten

Zeg maar ‘dag’ tegen de rommel in je gang, door wat opbergruimte te maken zodra je de deur binnenkomt. Ga daarom voor inloopkasten. Plaats je spullen in die inloopkasten. Dit is de illusie: hoe minder spullen in zicht, hoe opgeruimder je gang eruit zal zien.

Wil je liever een inloopkast in je eigen kamer? Dan kun je voor schuifdeuren of een gordijn gaan. Split één ruimte in twee door vervolgens schappen, dozen en kledingstangen aan de nieuwe ruimte toe te voegen. Voilà: hier is je nieuwe inloopkast!

3. Hang je keukenspullen op

Probeer in je keuken zoveel mogelijk spullen op te hangen in plaats van op elkaar te stapelen. Je kunt stangen gebruiken om die leuke mokken, spatels of wat dan ook op te hangen. Hierdoor ziet je keuken er stukken ruimer uit!

4. Gebruik dozen, bussen en meer

Er zijn – meer dan genoeg – dozen die gemaakt zijn voor jouw spullen, voor meer opbergruimte. Met kleurcoding en labels zorg je ervoor dat je je spulletjes makkelijk vindt. Het beste is dat je die dozen bij elkaar zet om geen ruimte te gebruiken.

Opbergboxen - Set van 12 stuks €48,95

Opboxen

5. Denk verticaal

Plaats een haak op je deur of muur. Hang hier vervolgens je spullen aan. Zo maak je veel ruimte vrij in de gang. Hang bijvoorbeeld een haak in de gang op waar je de jassen ophangt. En wat je kamer betreft: je kunt schappen of boekenplanken aan de muur plaatsen. Hier kun je al je kleine spulletjes kwijt!

Bron: Bosch DIY
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top