Interior

4 x leuke ideeën voor het dekken en versieren van de kersttafel

4 x leuke ideeën voor het dekken en versieren van de kersttafel

Kerst komt steeds dichterbij en naast het bedenken van de hapjes, moet de tafel natuurlijk mooi gedecoreerd worden. Of het nu voor een kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner is, een mooi gedekte tafel is het halve werk. Toch kan het best lastig zijn om ieder jaar weer een ander thema te verzinnen.

Heb jij de taak op je genomen om kerst dit jaar bij jou thuis te vieren en heb je wat inspiratie nodig? In dit artikel vind je 4 leuke ideeën voor het dekken en versieren van de kersttafel!

 

1. Black with a touch of gold

Zeg eens eerlijk: de combinatie van zwart en goud is en blijft toch prachtig? Waan jezelf een beetje in de jaren ’20 vol glamour en haal de mooiste accessoires tevoorschijn. Wat alleen al een zwart tafelkleed met gave champagne glazen kan doen is waanzinnig! Om een beetje in de kerstsferen te blijven, kun je gouden minikerstballen verspreiden over de tafel.

2. De traditionele kersttafel

Ben je meer van de traditionele kerstkleuren? Dat kan natuurlijk ook! Combineer rode, groene en witte versiering met mooie minimalistische borden. Als je dit soort kleuren gaat gebruiken, kun je deze het beste verwerken in accessoires. Denk bijvoorbeeld aan rode servetten, groene kerstballen en witte placemats. Wat extra kaarsjes kunnen trouwens ook niet kwaad om het geheel nét wat gezelliger te maken!

3. Aardetinten

Wat voor gelegenheid het ook is, aardetinten verwerken in de aankleding van de tafel is áltijd een goed idee. Combineer gave stenen borden met een taupe tafelkleed. Wist je dat die stenen borden tegenwoordig helemaal in zijn? De finishing touch creëer je natuurlijk door wat minimalistische accessoires in het kleurenthema toe te voegen aan het geheel.

4. Romantische sfeer

Het is de tijd van het jaar waarbij liefde en samenzijn nog meer centraal staat dan normaal. Wij snappen als geen ander dat je de romantische sfeer dan ook wilt meenemen in de decoratie van de kersttafel. Maar hoe doe je dit? Het zal je verbazen, maar een witte basis in combinatie met gouden details geeft dé romantische sfeer waar je naar op zoek bent. 

Beeld: H&M HOME
Deel dit artikel
Back to top