Travel

Dit zijn de beste plekjes wereldwijd voor een romantische kerst

Dit zijn de beste plekjes wereldwijd voor een romantische kerst

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken. Een periode vol donkere dagen die worden opgelicht door de hemelse versieringen in de stad. Een periode van kou die wordt verwarmd door het gezellig samen zijn en waarin we heerlijk binnen bij de kachel kunnen zitten met een warme kop chocolademelk of thee.

Daranaast is het vooral een periode van aandacht waarin we met onze dierbaren samenkomen en stilstaan bij de liefde en hoop voor de wereld. En waar kan dit dan beter dan op deze romantische plekken?

Rovaniemi

Waar kan je nou beter kerst vieren dan in de officiële woonplaats van de kerstman, Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Deze sprookjesachtige stad is gegarandeerd bedekt onder een witte deken van sneeuw. Rovaniemi staat bekend om de husky’s, rendieren, sneeuwscooters, wintersport en het noorderlicht. Klaar met al die overdreven en uitbundige kerstdiners? De Finnen houden meer van eenvoud. Het gaat ze om de gezelligheid en om de betoverende sfeer. En die is daar zeker te vinden. Slaap in een houten blokhut, maak een tocht met husky’s, ervaar het noorderlicht en geniet van de gezellige kerstverlichting die de stad rijk is. 

Stoos 

Stoos is een heel klein dorpje in het Zwitserse berggebied Morschach. Aan te raden is om er met de auto heen te rijden, want in de auto begint de kerststemming al. Je bent uren op elkaar aangewezen dus je kan heerlijke foute kerstkrakers meezingen uit volle borst en fantaseren over hoeveel sneeuw er al zou liggen. Langzaam rijd je het berggebied in en zie je de witte bergtoppen. Dan begint het echt te kriebelen. Al helemaal als je de auto parkeert in het dal, want hier zet je de reis richting Stoos voort. Stoos is namelijk alleen te bereiken via dé steilste standsheilbahn (spoorbaan) van de wereld. In Stoos rijden geen auto’s, behalve die van een aantal bewoners en de sneeuwschuifers. Met paard en wagen worden jij en je bagage naar één van de mooie authentieke Zwitserse berghuisjes gebracht. Houd je van een rustige omgeving, wintersport en een romantische kerst? Dan is Stoos ideaal!

Maastricht

Voor een romantische kerst hoeven we natuurlijk niet ver van huis te gaan. Maastricht is één van de meest romantische steden van Nederland. Je waant je in een zuidelijke sfeer en hebt het gevoel dat je in Frankrijk of België bent. In december verandert de stad in een magisch winterwonderland. Je kan de gigantische kerstmarkt bezoeken. Ga je een romantisch ritje maken met je geliefde in het reuzenrad of toch liever hand in hand over de schaatsbaan zwieren? Daarna lekker poffertjes eten bij de poffertjeskraam en lekker struinen langs de vele kraampjes. Maastricht is vele modern ingerichte en betaalbare airbnb’s rijk. Dat wordt een onvergetelijke kerstperiode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Maastricht (@visitmaastricht) op

Valkenburg

Nog niet genoeg van het zuiden? Pak Valkenburg dan ook nog even mee. Deze stad is door de CNN benoemd tot één van de beste plekken van de wereld om kerst te vieren. Laat je betoveren in de ondergrondse Fluweelgrot waar de unieke sprookjesachtige kerstmarkt is. Je kan hiervoor online verschillende soorten tickets kopen. Dit is absoluut de moeite waard. Liever bovengronds blijven? Ook de stad zelf is rijkgevuld met honderden kraampjes en versierd met duizenden lichtjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kerststad Valkenburg (@kerststadvalkenburg) op

Honolulu

Altijd maar die kou tijdens kerst. Wat dacht je van kerst vieren op een Hawaiiaans tropisch eiland? Santa slaat Honolulu zeker niet over ondanks de hoge temperaturen. Het eiland wordt rond deze tijd vooral bezocht door Chinezen, Japanners en Koreanen. Dit komt omdat de winkels gevuld zijn met mooie spullen en zij massaal willen inkopen. Als je dit jaar voor een kerst gaat op dit eiland dan waan jij je in een zonovergoten paradijs met sneeuwwitte stranden en palmbomen.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top