Travel

Dit zijn de vijf allerleukste kerstmarkten door heel Europa!

Wie houdt er nou niet van kerstmarkten? Gezellige sfeer, romantische lichtjes, heerlijk eten en misschien zelfs wel sneeuw! Ondanks dat Duitsland bekendstaat om de zijn kerstmarkten zijn er nog meer hele door heel Europa te vinden. Deze kun je gezellig samen afsrtuinen met je familie, vrienden en natuurlijk je lover.

Tallinn kerstmarkt, Estland
Wil jij het allerliefst een dikke laag sneeuw zien terwijl je heerlijk aan het rondkijken bent? Ieder jaar wordt Raeokoja Plats omgetoverd tot een waar kerstparadijsje en hier heb je de meeste kans om nog een dik pak sneeuw te zien. Het met sneeuw bedekte plein zorgt voor een sprookjesachtig gevoel.

Datum: 16 november tot 7 januari

Manchester kerstmarkt, Groot Brittannië
Als jij denkt dat ze alleen in Duitsland de mooiste kerstmartken hebben, dan heb jij het mis. Ook in de UK weten ze precies hoe ze een geweldige kerstmarkt moeten organiseren. Het is misschien niet de eerste plaats waar je aan zou denken maar zeker de moeite waard: dit is zelfs aan award winnende kerstmarkt! Dus doe eens gek en ga langs de kerstmarkt in Manchaster. 

Datum: 9 november tot  22 december

Praag kerstmarkt, Tsjechië
Wil jij het échte sprookjesachtige gevoel mee maken? Dan is de kerstmarkt in Praag zeker iets voor jou. Het leuke is nog, dat maar liefst 5 verschillende kerstmarkten te vinden zijn in de stad. Over de gehele binnenstad van de Tsjechische hoofstad hangt er een magische sfeer die je een keer meegemaakt moet hebben. De mooiste kerstmarkt vind je op het Old Town Plein. Deze herken je aan de gigantische kerstboom.

Datum: 1 december tot 6 januari

Brussel Plaisirs D'Hiver, België
Ook in België vind je prachtige kerstmarkten: de allermooiste is te vinden in Brussel. De prachtige oude stad wordt ieder jaar omgetoverd tot de groostste kerstmarkt van het land. Hier vind je namelijk 240 schattige kraampjes en uiteraard kun je hier ook terecht voor een heerlijk warm glaasje gluhwein. Extra tip: je kun hier dus ook schaatsen.

Datum: 30 november tot 6 januari

Valkenburg kerstmarkt, Nederland
Om het lijstje van de beste kerstmarkten van Europa compleet te maken, kunnen wij ons eigen land natuurlijk niet overslaan. In Valkenburg zijn er namelijk twee ‘kerstgrotten’ te vinden. Binnen in deze ondergrondse doorgangen zijn er verschillende kerstkraampjes en de lekkerste chocola te vinden. Let wel op: voor deze kerstmarkt moet je entreegeld betalen. 

Datum: 16 november tot 6 januari

 

#weihnachtsmarkt #niederlande🇳🇱 #valkenburg

Een bericht gedeeld door Francesco Mancina (@mancinaf) op

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top