Lifestyle

5 x de allerleukste kerstmarkten in Nederland en Duitsland

Stiekem houden we er allemaal van: kerstmarkten. De mooie lichtjes, gezellige sfeer en de warme glühwein zorgen geheid voor een gezellige dag. Het is de perfecte manier om in de stemming te komen voor de feestdagen én wat leuke spullen te scoren om jouw huis nog gezelliger eruit te laten zien.

Maar wat zijn nou de vijf leukste kerstmarkten in Nederland én Duitsland? Wij hebben ze voor je opgezocht!

1. Valkenburg
In Valkenburg zijn er twee kerstgrotten te vinden, de gemeentegrot en de fluweelengrot. Je moet helaas entreegeld betalen om binnen te komen maar dat is het geld zeker waard! Binnen zijn er kraampjes genoeg waar je de leukste kerstartikelen en de lekkerste chocolade kan vinden. Blijf vooral tot ’s avonds in Valkenburg. Het eten is er heerlijk en na het het diner kun je nog even genieten van de parade voordat je weer richting huis gaat. De kerstmarkt is te bezoeken vanaf 15 november tot en met 29 december 2019.

2. Maastricht
Mocht je niet zoveel tijd hebben om een kerstmarkt te bezoeken dan is die in Maastricht een goede optie. De markt is hier niet zo groot maar er hangt wel een gezellige sfeer. Schaatsen is hier ook mogelijk aangezien je op het Vrijthof een kleine overdekte schaatsbaan kunt vinden. De kerstmarkt is ook goed te combineren met een dagje shoppen in Maastricht, want winkelen kun je hier heel goed. Vanaf 29 november tot en met 31 december kun je bij de Magisch Maastricht kerstmarkt terecht.

3. Den Haag
De Royal Christmas Fair in Den Haag is ook zeker een bezoekje waard. Van donderdag 12 tot en met maandag 23 december kun je op de Lange Voorhout een sfeervolle kerstmarkt vinden. Over de hele markt verspreid zullen er optredens plaatsvinden van onder andere kinderkoren en theatergroepen. Probeer ook eens flammkuchen als je op de markt bent, een typische Duitse lekkernij en zeker de moeite waard.

4. Düsseldorf
In Düsseldorf vind je een echte Duitse kerstmarkt. Geniet van de warmte van de vuurkorven en struin alle houten kraampjes af. Het lekkerste eten vind je op de markt zelf. Haal wat warme kastanjes, een gepofte aardappel of zo’n lekkere Duitse bratwurst. Mocht je nog wat tijd over hebben, loop dan vooral ook even bij het warenhuis Carsch Haus naar binnen. Rond de kerstperiode is de winkel namelijk een feestje om te zien en binnen is het de perfecte temperatuur om even bij te komen van de kou. De kerstmarkt in Düsseldorf is open van 21 november tot en met 30 december.

5. Oberhausen
Net buiten het winkelcentrum 'Centro' vind je in Oberhausen één van de gezelligste markten van het Ruhrgebied. Het staat hier vol met etenstentjes en je moet dan ook zeker even de 'reibekuchen' proberen. Op de markt zijn ook genoeg kraampjes te vinden met de nodige kerstbeeldjes en snowglobes. Als je alle stands hebt bekeken dan is het ook leuk om nog even 'Centro' zelf binnen te lopen. Je vindt hier meer dan genoeg winkels om de rest van de dag door te brengen. Deze kerstmarkt is te bezoeken van 15 november tot en met 23 december.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top