Lifestyle

5 redenen om dit jaar oudejaarsavond zonder alcohol te vieren

5 redenen om dit jaar oudejaarsavond zonder alcohol te vieren

Het jaar goed afsluiten door eens lekker veel alcohol te drinken? Het klinkt misschien heel gezellig maar het is niet per se een ‘goede’ afsluiting. Alcohol kent namelijk veel nadelen. Het is daarom een veel beter idee om oudejaarsavond zónder alcohol te vieren. Maar waarom dan precies, vraag je je misschien af. Dacht lichten we graag voor je toe.

Het is ongezond

Het feit dat alcohol slecht voor je is, wist je waarschijnlijk al wel. Is het daarom geen goed idee om het jaar goed af te sluiten door 'nee' te zeggen tegen alcohol? Alcohol tast namelijk niet alleen je lever aan, ook je hersenen, spieren en gedrag worden er negatief door beïnvloed.

Geen kater

Het nieuwe jaar fris en fruitig beginnen, klinkt als een goed doel voor 2024. Het geeft toch een heerlijk gevoel om de ochtend na een avondje uit zónder kater wakker te worden? Door oudejaarsavond te vieren zonder alcohol, word je 1 januari wakker zonder kater. Heel handig voor als je deze dag nog van alles gepland hebt. De kans is namelijk groot dat jij jouw familie en vrienden een gelukkig nieuwjaar wil wensen. Of misschien wil je wel direct aan de slag gaan met al jouw goede doelen...

Lees ook: Hierdoor heb je honger na het drinken van alcohol

Het is goedkoper

Als jij wel eens alcohol drinkt, weet jij dat alcohol zeker niet goedkoop is. Of je nou een cocktail neemt of een glas wijn, je betaalt er gegarandeerd meer voor dan voor een glas cola. Door oudejaarsavond door te brengen zonder alcohol, bespaar jij dus geld. Nice!

Geen spijt én alles onthouden

Zoals hierboven al genoemd, heeft alcohol onder andere een negatieve invloed op je hersenen en gedrag. Door alcohol doe jij sneller dingen waar je achteraf spijt van krijgt. Op het moment zelf is het allemaal leuk en aardig, maar het is toch zonde dat jij op 1 januari in bed ligt met een naar gevoel over de avond ervoor? Ook is er een kans dat jij door alcohol dingen vergeet. Het is toch jammer als jij oudejaarsavond alleen maar herinnert door de verhalen van jouw vrienden?

Lees ook: 5 x tips om ook na dry january de alcohol wat vaker te laten staan

Hou een oogje in het zeil

Natuurlijk let iedereen op zichzelf, maar zeker als er alcohol in het spel is, is het fijn dat iedereen ook op elkaar let. Mocht het nou zo zijn dat iedereen van de vriendengroep van plan is om alcohol te gaan drinken tijdens oudjaarsavond, dan is er niemand die 100% logisch na blijft denken. Hierdoor wordt er al snel minder op elkaar gelet. Dus om dan nuchter blijven en een oogje in het zeil te houden klinkt nog helemaal niet als zo’n slecht idee, toch?

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top