Gezichtsverzorging

Deze skincare trends moeten we achterlaten in 2022

Deze skincare trends moeten we achterlaten in 2022

Het nieuwe jaar is begonnen, en ieder jaar komt met zijn eigen trends. Op het gebied van skincare hebben we veel trends voorbij zien komen in 2022, maar niet iedere trend is even goed. Sommige trends kunnen we daarom beter achterlaten in 2022. Wij zetten de minst effectieve trends van 2022 voor je op een rijtje, zodat jij ze niet mee hoeft te nemen in 2023.

Trend #1: De zonnebank

Het is winter, en in deze tijd van het jaar zijn we ons kleurtje van de zomer al lang kwijt. Sommige mensen proberen hun zomerkleurtje te behouden door onder de zonnebank te gaan. Maar dit is eigenlijk helemaal niet goed voor je huid. Ook als je niet verbrandt, loop je huidbeschadiging op in de zon. Bruin worden is zelfs al een teken van huidbeschadiging. Naast permanente schade aan de huid, zorgt uv straling voor snellere huidveroudering en een grotere kans op huidkanker. Misschien moeten we daarom in 2023 een bleke huid meer omarmen. En als je toch graag een beetje bijkleurt, kun je altijd kiezen voor zelfbruiner. Laten we in ieder geval in het nieuwe jaar een betere trend in het leven roepen: in 2023 gebruiken we allemaal dagelijks SPF!

Trend #2: Routines met tien stappen

Kijk jij ook weleens video's op Tiktok of YouTube over de skincare routines van celebrities of influencers? Zo ja, dan is je vast wel opgevallen hoeveel producten sommige mensen wel niet gebruiken. Van maskers tot serums en crèmes, het lijkt maar niet op te houden. En heel eerlijk, een routine met te veel stappen is helemaal niet zo effectief. Ingrediënten moeten elkaar aanvullen, en als je te veel producten gebruikt, kan je juist ervoor zorgen dat ingrediënten met elkaar botsen. Als je te veel ingrediënten gebruikt, kunnen ze ook minder makkelijk opgenomen worden door de huid, wat ze weer minder effectief maakt. Je krijgt een soort skincare overload. Stel daarom een simpele routine samen die alles aanpakt maar met het minimale aantal producten. Hiermee haal je het meeste uit je skincare en bespaar je jezelf een hoop tijd en geld.

Trend #3: DIY microneedling 

Microneedling hebben we veel gezien in 2022. Als je een derma-roller gebruikt, creëer je allemaal kleine wondjes op je huid. Door dit te doen, maak je je huid kwetsbaar en loop je meer risico op het krijgen van een infectie. Dit is zeker een probleem als je de roller hergebruikt. Hiermee zeggen we niet dat microneedling slecht is. Maar misschien is het verstandig om dit in het nieuwe jaar over te laten aan de professionals. Als je een dermatoloog deze behandeling laat uitvoeren, weet je zeker dat ze schone tools gebruiken. Deze mensen weten wat ze doen en daarmee verklein je de kans op vervelende bijwerkingen. Het is niet erg om je huidverzorging soms over te laten aan de pro's, treat yourself!

Trend #4: Over de top glow

In het afgelopen jaar waren we dol op een mooie glow. Glass skin was in en we gingen massaal voor de clean girl aesthetic. Maar wanneer deze trends iets te serieus werden genomen, kon het er nog weleens uitzien alsof je gezicht bezweet was in plaats van glowy. Daarnaast is het constant hebben van een glanzende huid een uitnodiging voor puistjes. Een skincare product kan ook erg goed zijn als je huid er geen extreme glow van krijgt. Dit geldt naast skincare ook voor make-up. Een glow is vaak veel mooier en oogt natuurlijker wanneer je deze ziet op een aantal punten van het gezicht, maar niet overal.

Trend #5: Professionele peelings voor thuis

Hiermee komen we even terug op de microneedling trend. Er zijn ontzettend veel geweldige AHA/BHA producten en producten met retinol op de markt. En het is ook helemaal prima om deze thuis te gebruiken. Maar in 2022 zagen we dat het gebruiken van professionele peelings erg populair werd. Hiervoor werd het ingrediënt carbolzuur gebruikt. Alhoewel dit ingrediënt erg effectief kan zijn, is het niet altijd even verstandig om dit zelf te gebruiken. Je lichaam kan er namelijk vervelend op reageren, bijvoorbeeld met een allergische reactie. Daarom is het in dit geval beter om een minder heftig product te gebruiken, of om het voor je te laten doen door een dermatoloog.

Trend #6: Veel te dure celebrity merken

In de afgelopen jaren is het enorm hip geworden voor beroemdheden om hun eigen beauty merk te starten. Veel celebs hebben een make-up lijn, bijvoorbeeld Lady Gaga, Selena Gomez en natuurlijk Rihanna. Sommige celebs zijn ook de skincarewereld ingedoken. Fenty van Rihanna heeft een skincare lijn, Kim Kardashian kwam dit jaar uit met skincare, en een aantal jaar geleden gingen de producten van Kylie Cosmetics viral, maar niet om de beste redenen. Het is helaas zo dat celebs misschien niet de mensen zijn met de meeste kennis over huidverzorging. Daarom is het soms beter om deze producten te laten liggen. Mocht je een merk toch erg interessant vinden, dan kun je naar hun ingrediënten kijken en kijken hoe de producten tot stand zijn gekomen. Maar onhoud wel dat er ook ontzettend veel goede merken zijn die wel zijn ontwikkeld door experts.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top