Lifestyle

Deze Instagram accounts wil je volgen voor een portie female empowerment

Deze Instagram accounts wil je volgen voor een portie female empowerment

Op Instagram zien we vaak ogenschijnlijk perfecte beelden voorbijkomen. We weten natuurlijk inmiddels allemaal dat hier vaak heel wat achter schuil gaat (tanning lotions, personal trainers of simpelweg Photoshop) en dat perfectie niet bestaat.

Het is dan ook belangrijk om jouw Instagram zo in te richten dat er een stuk inspiratie en vermaak uit haalt wanneer je door de app scrollt. Dit betekent dus niet alleen het ontvolgen van accounts die je onzeker maken of een slecht gevoel geven. Wat je juist wél wilt volgen zijn accounts die motiveren!

Gelukkig zijn er een hoop Instagramaccounts die uniek en realistisch zijn en waar je elke keer met een goed gevoel doorheen scrollt. Welke dat dan zijn? Wij hebben twaalf krachtige Instagramaccounts van dames van eigen bodem én over de grens op een rijtje gezet, voor een fijne mix van dagelijkse inspiratie en female empowerment

1. Nikita Gill

Dichter, schrijfster, kunstenares en grafisch designer Nikita Gill schrijft sprookjes voor de nieuwe generatie vrouwen. Van haar hand geen verhalen vol chlichés en stereotypes als mooie en zwijgzame prinsessen met jaloerse, bittere stiefzussen en een prins onderweg om ze te redden. Nikita geeft de klassieke sprookjes een moderne makeover met onbevreesde vrouwelijke karakters. De illustraties in haar boek heeft ze zelf getekend. Volg haar inspirerende quotes en teksten via @Nikita_gill. Ook haar gedichten geven vrouwen van nu een positieve boost en steun wanneer nodig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nikita Gill (@nikita_gill) op

2. Zeikschrift

Oprichtster van @Zeikschrift Madeleijn van den Nieuwenhuizen houdt het Nederlandse medialandschap goed in gaten en stelt vrouwelijke stereotypering aan de kaak. Van body-shaming tot taboebehoudende-onderwerpen, Madeleijn haalt alle geposte onzin eruit én geeft ze een highlight voorzien van haar ongezouten mening als tegenreactie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zeikschrift (@zeikschrift) op

3. Gurlstalk

Dit platform, opgericht door het Britse model Adwoa Aboah, wil vrouwen wereldwijd inspireren tot meer zelfliefde. Een veilige plek om te delen en luisteren, zonder oordeel of stigma, omschrijft de bio. Vanuit het platform worden talks georganiseerd waarbij belangrijke onderwerpen met betrekking tot feminisme aan bod komen. Tijdens International Women's Day deed The Duchess of Sussex Megan Markle nog haar zegje over thema's die vrouwen vandaag de dag aangaan, in samenwerking met Gurlstalk' oprichtster Adwoa. Volg het account via @Gurlstalk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GURLS TALK (@gurlstalk) op

4. Yara Michels

Yara Michels is een bezige bij. De jonge onderneemster stapt al tien jaar door het medialandschap en mag zichzelf talloze titels geven, waaronder blogger, journaliste, spreekster, vlogger en influencer. Een jaar geleden werd Yara hoofdredactrice van Linda Meiden en ze schuift wekelijks aan bij SBS6 Shownieuws als host om te praten over onderwerpen als feminisme en de gender gap. Via haar verschillende functies én haar Instagramaccount @yara_michels brengt ze verandering aan door op een luchtige, inspirerende toon taboedoorbrekende onderwerpen aan te kaarten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

5. Romy Boomsma

Moeder van twee en Vogue columniste Romy Boomsma verdiept zich graag in thema's als feminisme, duurzaamheid, eerlijke mode, natuurlijke skincare, online kritiek, lichamelijke verandering en het moederschap. Haar gedachtespinsels en ontdekkingen deelt ze in haar stories of onder haar veelal prachtige en inspirerende Instagramposts via @Romyboomsma. Wat onder andere haar motto is? Hoe jij het moederschap ook inricht (fulltime werken of fulltime mama bijvoorbeeld): it's all good zolang jij er maar achter staat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma (@romyboomsma) op

6. Pink Bits

Op dit account vind je realistische illustraties van vrouwen in alle kleuren, vormen en maten mét flaws. Cellulite, lichaamshaar, littekens, striae: het komt ons allemaal bekend voor maar vaak brengen we het liever niet in beeld. Als we ons er zelf al niet bewust van zijn, is het wel de media of maatschappij die ons vertelt om deze dingen te verstoppen of te flatteren. @Pinkbits is klaar met dit taboe en tekent ze daarom zelf op alle soorten vrouwenlichamen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pink Bits (@pink_bits) op

7. Rupi Kaur

Rupi Kaur is de schrijfster van dichterbundels 'Milk and honey' en 'The sun and het flowers'. De jonge dichter, schrijfster, kunstenares, illustrator én performer staat bekend om haar gedichten die met name gericht zijn op vrouwen, feminisme en gevoel. In een paar zinnen weet zij hele verhalen te vertellen, emotie uit te drukken en te inspireren. Wij zijn fan! Je volgt haar via @rupikaur_

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door rupi kaur (@rupikaur_) op


Andere leuke accounts om te volgen zijn:

8. Feminist

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Feminist ♀ (@feminist) op

9. TIME'S UP

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TIME'S UP (@timesupnow) op

10. Bossbabe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BOSSBABE ™ (@bossbabe.inc) op

11. Roos van Rij

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ROOS VAN RIJ (@roosvanrij) op

12. The Goaldiggers Club

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Goaldiggers Club (@thegoaldiggersclub) op

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top