Lifestyle

Dit is de top 10 van beste landen ter wereld voor vrouwen om in te leven

Dit is de top 10 van beste landen ter wereld voor vrouwen om in te leven

Als Nederlanders mogen we onszelf best tevreden prijzen: we leven immers in een land waar alles redelijk goed geregeld is voor de vrouwen. Hoewel er zeker verbeterpunten zijn, zijn er namelijk een hoop landen waar het een stuk slechter aan toe is dan hier.

Maar in de top 10 van beste landen voor vrouwen om in te leven, staan we helaas niet. Nestpick deed onderzoek hiernaar en kwam met de 2019 Women's Liveability Index waarin landen gerangschikt zijn op volgorde van beste leefomstandigheden voor de vrouw. Er werd onder andere gekeken naar de hoeveelheid huizelijk geweld, het verschil tussen de inkomsten van mannen en vrouwen en naar hoe oud vrouwen worden. 

Wat geen verrassing is, is dat een Scandinavisch land op nummer één staat: Noorwegen gaat er met die eer vandoor. Zweden staat op de tweede plek en Canada op de derde. Opvallend is dat Oost-Europese landen Estland en Slovenie wél in de top tien staan en Nederland niet: wij hebben de zestiende plek te pakken. 

Het land waar je als vrouw zijnde écht niet wilt wonen, is Nigeria. Andere landen die erg laag op de lijst staan, zijn Ethiopië, Pakistan en Oeganda. Niet alle landen zijn opgenomen in de 2019 Women's Liveability Index: we missen bijvoorbeeld Jemen. 

Bewonder de top tien hieronder. De volledige top 100 vind je hier

Deel dit artikel
Back to top