Lifestyle

De meest gebruikte manieren waarop mensen vreemdgaan verbergen 

De meest gebruikte manieren waarop mensen vreemdgaan verbergen 

Iedereen in een monogame relatie hoopt natuurlijk dat hun partner loyaal is. We proberen elkaar altijd zoveel mogelijk te vertrouwen in een relatie. Jammer genoeg komt vreemdgaan erg veel voor. Tegenwoordig is het ook nog moeilijker om erachter te komen, aangezien je alles online kan verbergen. Er is onderzoek gedaan naar wat vreemdgaande mensen doen om hun overspel te verbergen. Dit is wat mensen die vreemdgaan doen zodat hun partner er niet achter komt.

Lees ook: Is jullie relatie voor altijd? Zo kom je erachter

Partner meer aandacht geven

Wanneer iemand vreemdgaat let die persoon erop om zijn of haar huidige partner meer aandacht en liefde te geven. De vreemdgaande partner koopt meer cadeautjes, luistert beter, is aandachtiger. Je denkt daardoor dat deze juist verliefder op je is en hebt geen idee wat er aan de hand is.

Online contact verbergen 

Wanneer iemand vreemdgaat verbergt die persoon het online contact dat er is met de persoon buiten de relatie. Dit wordt gedaan met een extra e-mailaccount of zelfs extra telefoon. Vreemdgaande partners verbergen het ook door de contactnaam van degene met wie ze vreemdgaan te vervangen. Dit doen ze dan door die naam te vervangen door de naam van één van hun vrienden of vriendinnen. Dan veranderen ze ook de profielfoto. Misschien verwijderen ze wel elk bericht of gebruiken ze Snapchat om te communiceren. Hier verdwijnen de berichten nadat ze gelezen zijn.

Wachtwoorden veranderen 

Iemand die vreemdgaat verandert hoogstwaarschijnlijk de wachtwoorden van alle accounts. Zo kan hun partner niet meer in de accounts komen. Denk aan sociale media-accounts of telefoon vergrendeling. Je kan tegenwoordig zelfs wachtwoorden op bepaalde apps opslaan.

Vrienden als dekmantel gebruiken

Mensen die vreemdgaan gebruiken vaak hun vrienden al dekmantel. Ze zeggen dat ze naar een vriend of vriendin gaan terwijl ze eigenlijk naar iemand anders gaan. Meestal weten de vrienden hier niet van, maar soms werken de vrienden mee.

Bij vreemdgaan komt discretie kijken

Ze ontmoeten de ander op plekken waar hun partner niet komt of zelfs plekken waar niemand die ze kent komt. Vreemdgaande partners hebben altijd een geloofwaardig excuus zoals werk, sport of dus vrienden. Wanneer hun partner weg is gaan ze vreemd omdat ze dan geen excuus hoeven te bedenken. Kort gezegd ze zijn heel discreet, want ze willen niet betrapt worden.

Defensief

Als het onderwerp vreemdgaan ter sprake komt, wordt de vreemdgaande partner erg defensief. Ze raken geïrriteerd of zelfs boos en agressief.  Ze doen er alles aan om verantwoording te voorkomen. Misschien gaslighten ze je wel en noemen ze je ‘gek’ of ‘paranoïde’. Dit is het reactiemechanisme van iemand die vreemdgaat.

Ga bij twijfel in gesprek

Ben jij onzeker over je relatie of denk je dat je partner misschien vreemdgaat? Dan is het belangrijk om er in gesprek over te gaan. Hoewel iemand die vreemdgaat het vrijwel nooit toegeeft, helpt het wel om je emoties te communiceren. Wanneer je partner niet vreemdgaat zal hij of zij er alles aan doen om dit te bewijzen. De reactie van je partner op jouw emoties zegt namelijk ook veel over jullie relatie.

Bron: metronieuws.nl
Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top