Lifestyle

Minder zelfverzekerd? Zó vind je je shine weer terug

Minder zelfverzekerd? Zó vind je je shine weer terug

Van nature hebben we allemaal een bepaalde shine, een lichtje in je ogen dat aangaat wanneer je praat over je passies, wanneer je geniet en wanneer je je zelfverzekerd voelt. Maar soms ben je dat lichtje even kwijt. Dankzij deze tips straal je feller dan ooit tevoren.

Pak een (oude) hobby op

Toen je jong was had je vast een hobby: tekenen, dansen, hutten bouwen, sporten, noem maar op. Naarmate we ouder worden verliezen we die hobby's steeds meer omdat we te druk zijn met werken, sociale kringen, relaties of een opleiding. Probeer tijd vrij te maken om een nieuwe hobby op te pakken of herbeleef je oude hobby en gun jezelf een geluksmomentje.

Ga sporten

Als je ergens van gaat stralen, is het wel een sportles. Tijdens het sporten komen er namelijk stofjes vrij: serotonine, endorfine en dopamine. Door deze stofjes voel je je heel snel weer gelukkig en voldaan, en dat zul je zekert uitstralen.

Routines

Spontaniteit is leuk, maar toch zijn het de routines die jou op lange termijn je shine teruggeven. Zorg voor een kalme ochtend- en avondroutine waarin je goed voor jezelf zorgt. Zorg voor een goed ontbijt, vertrek optijd naar je werk, stel een goede skincare routine samen en lees 's avonds een boek voor het slapengaan. Hoe lekker het ook is om te snoozen, de tijd die je met (en aan) jezelf spendeert is alle moeite waard.

Stap uit je comfort zone

Verandert er niets, dan verandert er ook niets. Stap daarom af en toe uit je comfortzone, probeer nieuwe dingen en wees vooral niet bang. Dit kun je klein aanpakken door een compliment te geven aan een vreemde of eens een andere soort koffie te bestellen, maar ook groter door bijvoorbeeld je haar te verven, andere kleding te dragen of op blind dat te gaan.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top