Interior

Een saaie gang? Zo maak je er een ruimte van waar je graag doorheen loopt

Een saaie gang? Zo maak je er een ruimte van waar je graag doorheen loopt

De kans is groot dat de gangen in jouw huis een ondergeschoven kindje zijn; een basic kleurtje op de muur en als het meezit een fotootje aan de wand. Jammer, want er is zoveel meer mogelijk én leuk om te doen.

De hal mag dan niet echt een verblijfsruimte zijn, het heeft zeker invloed op de algehele sfeer in je huis. Maak er dus iets leuks van, zodat jij je echt overal in je woning op je gemak voelt. Wat je kunt doen? Wij hebben een aantal tips voor je.

1. Kleurig statement

In één klap een groot verschil maken zonder veel geld neer te hoeven leggen? Verf dan je hal eens in een opvallende kleur zoals diepblauw. Een gewaagde keuze maar wel eentje met een groots effect. Soms denken mensen dat dit de ruimte optisch verkleint maar dat is niet zo. Het zorgt vooral voor veel sfeer, zeker als jij je plafond meeneemt in de verfbeurt. 

2. Spiegeltje spiegeltje

Is één intense kleur in de hal too much voor jou en wil je alles doen om de ruimte groter te laten lijken? Dan is een spiegel ideaal. Kies eens voor een variant die minder standaard is dan een rechthoekig exemplaar of hang er een paar naast elkaar. Het ziet er niet alleen leuk uit, je kunt ook even snel checken hoe je eruitziet en dat is natuurlijk altijd handig. 

 

3. Kunstig gangpad

Een hal leent zich uitermate voor een gallery wall. Verzamel een aantal prints of foto's waar jij blij van wordt en houd daarbij - bij voorkeur - een bepaald thema aan zodat het wel één geheel wordt. Combineer prints van verschillende groottes voor een speels effect.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hôtel Magique (@hotelmagique) on

4. Lichtpuntje

Wat een hal meteen een chic gevoel geeft, is als er op de wand een lichtpunt te vinden is. Een wandlamp is een optie maar een er zijn ook een hoop leuke kaarsenhouders die aan de muur vast te maken zijn. 

5. Onder de voeten

Een vloerkleed neerleggen is een simpele manier om een ruimte een hele andere look te geven dus waarom zou je het niet proberen? Vooral in de loopruimte van je slaapkamer naar de badkamer, is dit erg geschikt en comfortabel voor de voeten. 

6. Printje hoor!

Is een gallery wall niet echt jouw ding maar wil je toch iets gezelligs op de wanden hebben? Dan is een behang met een print ideaal. Wat je budget ook is, er is genoeg leuks te vinden. Bij de bouwmarkt kun je tegenwoordig terecht voor leuke behangetjes maar wil je iets wat luxer is, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar behang van Cole & Son of Arte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arte (@artewalls) on

7. In de lampen

Ben je de trotse eigenaar van een stulpje voorzien van een hal met een hoog plafond? Dan moet je hier natuurlijk gebruik van maken. Plaats hier een hanglamp waar je een statement mee maakt. 

8. Groen

Is er ergens een 'dood' hoekje waar je iets neer kunt zetten? Dan is een plant een goede optie. Let er wel even op dat het exemplaar dat je kiest, genoeg heeft aan de hoeveelheid licht wat er in de ruimte binnenkomt. Een mooie pot is daarnaast ook een must!

 
Beeld: The Poster Club & Georges Store
Deel dit artikel
Back to top