Gezichtsverzorging

Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten

Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten

Het liefst wil je dat het resultaat zo mooi mogelijk blijft gedurende de dag. Gelukkig zijn hier de juiste producten en tips voor. Ook als je net een stap buiten de deur zet en het begint te regenen: je bent overal op voorbereid als je deze simpele, maar handige tips volgt. Je routine wordt er alleen maar beter op en zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten. Geen foundation vlekken meer op je jas of trui. Dit wordt verleden tijd.

De hele dag mooie make-up

Heel de dag je make-up perfect houden klinkt als een droom. Toch kun je makkelijk deze droom verwezenlijken door een paar producten in je routine te vervangen of juist er bij toe te voegen. Om je make-up de hele dag te laten stralen, moet je bij het begin starten. Het is belangrijk om te kijken naar de allereerste stap, de basis van je make-up. Als je deze stap onder de knie hebt, kun je makkelijk naar de volgende puntjes.

1. Primer

Net zoals een primer goed werkt onder een verflaag, heeft het dezelfde werking op je huid. Je make-up blijft langer zitten en het werkt als het ware als een beschermlaagje voor je je make-up aanbrengt. Vergeet niet om eerst dagcrème te gebruiken. De primer smeer je namelijk over de dagcrème heen. Zodra je de primer hebt aangebracht, merk je waarschijnlijk al snel dat je huid glad aanvoelt.

Primer Max Factor
Miracle Prep - Illuminating & Hydrating - €14,65

2. Poeder

Om je foundation zo mooi mogelijk 'af te sluiten' gebruik je poeder. Er zijn verschillende soorten poeders met andere doeleinden voor je make-up look. Al met al, blijft je make-up de hele dag mooi zitten door een poeder te gebruiken. Als je er nog niet helemaal uit bent, kun je bijvoorbeeld poeder kiezen die zorgt voor een optimale dekking. Ben je van de natuurlijke look? Kies dan een transparante poeder, hier zie je weinig tot niets van.

e.l.f. setting poeder
Halo Glow Setting Poeder - €9,00

3. Fixing spray

De fixing spray is onze redder in nood! Als je je make-up nog langer wilt laten zitten, is deze spray de ideale oplossing. Ook al ga je een avondje uit of heb je een lange dag op werk of samen met je vrienden: je kunt echt op fixing spray vertrouwen. Ook hier zijn weer verschillende opties voor. Je kunt kiezen voor een fixing spray met glow of een matte finish.

dewy finish NYX make-up
OnDewy Finish Fixing spray - €9,19

4. Oog primer

De oog primer is speciaal voor je ogen bestemd. Je smeert een dun laagje op je oogleden voor je de oogschaduw aanbrengt. Zo vervaagt je oogschaduw een stuk minder snel. Het is ook een slimme manier om je oogschaduw nog meer gepigmenteerd te krijgen. De kleur wordt veel intenser.

make-up oog primer ZAO
ZAO Fluid Eye Primer - €21,99

5. Waterproof Mascara

Waterproof mascara is niet te missen als je wilt dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten. Vooral als je last hebt van traanogen, is dit een must. Het loopt minder snel uit en je gaat er gegarandeerd heel de dag mooi uitzien!

Waterproof Mascara MAC
In Extreme Dimension Waterproof Mascara - €29,00

6. Waterproof eyeliner

We kennen allemaal wel een heel irritante eyeliner die niet meewerkt. Zowel tijdens het aanbrengen, als het dragen van de eyeliner. Het vervaagt namelijk veel te snel. Daarom is het handig om naast je waterproof mascara, ook een waterproof eyeliner te gebruiken. Hetzelfde geldt voor een waterproof oogpotlood.

MAC Waterproof liquid eyeliner
Staring You Liquidlast 24-Hour Waterproof Liner - € 24,00

Probeer zoveel mogelijk van je gezicht af te blijven

Naast deze tips, is het 't beste om zo min mogelijk je gezicht aan te raken zodra je de make-up hebt aangebracht. Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top