Gezichtsverzorging

Alles wat je moet weten over ceresine: het wondermiddel voor je lippen

Alles wat je moet weten over ceresine: het wondermiddel voor je lippen

Het verzorgen van je lippen is een belangrijk onderdeel van je skincare routine. Zeker in deze koude maanden kunnen onze lippen wel een beetje extra liefde gebruiken. Een lippenbalsem met goede ingrediënten kan jou hierbij helpen. Ceresine is een wondermiddel voor je lippen. Dit is alles wat moet weten over dit ingrediënt.

Wat is ceresine?

Ceresine is een gele of witte wax. Het komt voor in producten als lippenbalsem omdat het een hoge smelttemperatuur heeft. Ceresine wordt vaak gebruikt als een vervanging voor bijenwas. Het werkt als een bindmiddel en emulgator in huidverzorgingsproducten. Je zal het daarom ook vaak terugvinden in producten die verpakt zijn als stick. Het ingrediënt wordt vooral gebruikt om het product een specifieke structuur te geven, niet per se vanwege de voordelen ervan voor je huid. Maar ceresine heeft daadwerkelijk voordelen voor de huid en lippen. Zo vormt het een barrière die je huid beschermt tegen beschadiging en zorgt het ervoor dat de huid andere skincare goed op kan nemen.

Waarom is ceresine goed voor je lippen?

Als je last hebt van droge lippen, kan ceresine jou goed helpen. Het vormt een barrière die ervoor zorgt dat de hydratatie die je eerder hebt aangebracht, goed opgenomen wordt. Het voorkomt uitdroging en beschermt de lippen. Ceresine gaat vooral goed samen met producten op oliebasis. Wanneer je droge lippen of een droge huid hebt, is het dus verstandig om producten te gebruiken die ceresine bevatten. Het irriteert de huid niet, wat het ook geschikt maakt voor als je lippen bijvoorbeeld stuk zijn. De beschermende barrière zorgt ervoor dat je huid sneller kan herstellen, zodat jij zo snel mogelijk weer mooie gezonde lippen hebt.

Zo gebruik je ceresine

Ceresine is geen ingrediënt dat je op zichzelf kunt gebruiken, je moet het eigenlijk altijd met iets combineren. Je kunt ceresine combineren met producten die je gebruikt om de huid mee te hydrateren, zoals crèmes en serums. Vervolgens breng je een laagje van het product met ceresine hier overheen aan.

Mogelijke nadelen van ceresine

Je huid zal waarschijnlijk niet geïrriteerd raken van ceresine. Het is een erg mild ingrediënt dus je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke bijwerkingen. Je zal er ook geen verstopte poriën van krijgen, wat betekent dat het je geen puistjes zal geven. Wel kan het zo zijn dat je allergisch bent voor ceresine. Het is daarom altijd verstandig om het product eerst even uit te proberen op je pols om te checken of je huid er niet op reageert.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top