Haarverzorging

Dé tips om je haar te beschermen tegen zonnestralen

Dé tips om je haar te beschermen tegen zonnestralen

Het is zomer en misschien ga je binnenkort wel op vakantie in het buitenland of geniet je van de zon in ons eigen land. Lekker bakken is heerlijk, maar je haren hebben wel extra verzorging nodig. Het is niet zo goed om heel de dag met je haren in de zon te liggen en er vervolgens geen verzorging aan te geven. Wij geven je dé tips om je haar gezond te houden na een dagje zonnen.

Haren beschermen tegen zon

Je haar kan verkleuren en uitdrogen door de combinatie van zon en zee. Het uitdrogen kan negatieve gevolgen hebben. Je haar kan gaan splijten, afbreken, pluizig worden en beschadigen. We hebben daarom een paar tips onder elkaar gezet om je te helpen je haar te beschermen deze zomer.

Spoel je haren goed na zwemmen

Je moet douchen voor en na het zwemmen. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar ook vooral voor ja haar. Doordat er schoon water in je haar zit, komt het zout van het zeewater er minder goed doorheen. Het zout en chloor van het zwembad gaan alsnog na het zwemmen tussen je haar zitten. Daarom is het verstandig om je haar na het zwemmen ook uit te spoelen met schoon water.

Zo min mogelijk zon

Probeer zo min mogelijk zonlicht op je haren te krijgen. Voornamelijk tijdens een dagje strand kan dit lastig zijn, maar een pet of een hoedje om je haar te beschermen zou al goed zijn. de warmte kan je haar uitdrogen en je haar kan zelfs verkleuren. Het is niet mogelijk om constant een hoedje op te zetten, want je wil je gezicht ook nog wel laten verkleuren, maar probeer het zonlicht te minimaliseren voor je haar. Je kan bijvoorbeeld ook al een vlecht of staart dragen. Hierdoor wordt het haaroppervlak kleiner voor de zon.

Verzorg je haar vanbinnen

Via voedsel kun je vocht, eiwitten en vitaminen in je lichaam helpen. Dit is ook weer goed voor je haar. Zo zou je bij voorkeur 1,5 tot 2 liter per dag moeten drinken, dagelijks genoeg proteïnen en mineralen moeten binnenkrijgen, en je zou dagelijks groente en fruit moeten eten voor de vitaminen.

Je haar verzorg je hiermee ook vanuit binnenuit. Dat maakt je haar weer beter beschermd tegen bijvoorbeeld zon, zout en chloor.

Haarproducten voor buitenaf

In de zomerperiode moet je erg goed voor je haar zorgen. Je kan producten gebruiken nadat je in de zon hebt gelegen, of juist voordat je gaat bakken. De meeste haarproducten bevatten UV-filters en beschermen je haar tegen Uv-straling. Te veel van deze straling kan ervoor zorgen dat je natuurlijke en geverfde haar verkleurt en beschadigt.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top