Gezichtsverzorging

Dit zijn de enige skincare producten die je echt nodig hebt in je routine!

Dit zijn de enige skincare producten die je echt nodig hebt in je routine!

De skincare wereld is ontzettend interessant en er zijn ontelbaar veel producten op de markt die claimen het beste te zijn voor jouw huid. En alhoewel de vele opties fijn zijn om te hebben, kan het ook vrij intimiderend zijn. Want welke producten heb je nou echt nodig en welke zijn overbodig? Zie jij ook soms door de bomen het bos niet meer of ben je nieuw in de wereld van skincare? Dan zijn dit de enige producten die je echt moet hebben.

Moisturizer (dagcrème)

Een gehydrateerde huid is een blije huid, en dus is een fijne dagcrème een must. Deze gebruik je zowel in de ochtend als in de avond. Hierdoor zijn er dus ook verschillende dag- en nachtcrèmes op de markt. Een nachtcrème is meestal iets voller dan een dagcrème en doet er wat langer over om in te trekken. Als jij een erg droge huid hebt, is het gebruiken van een nachtcrème zeker geen slecht idee. Maar voor wie dit niet heeft is het niet noodzakelijk. Ga op zoek naar een dagcrème die doet wat jij nodig hebt en met ingrediënten die aansluiten op jouw huid. Een goede optie voor de droge huid is bijvoorbeeld deze van CeraVe.

Gezichtsreiniger

Aan het einde van de dag is het belangrijk om goed je gezicht te wassen. Ook als je geen make-up draagt, verzamelt vuil zich op je gezicht dat kan zorgen voor irritatie of acne. Voeg aan deze stap ook een goede make-up remover toe als je make-up draagt. Alleen make-up remover gebruiken is vaak niet genoeg, laat de cleanser daarom ook zeker niet staan. Kies een cleanser die aansluit op jouw wensen. Een zachte reiniging werkt bijvoorbeeld het beste voor iemand met een gevoelige huid. Deze cleanser van The Inkey List is perfect voor een vettige huid!

SPF

Het is zomer, dat betekent zon! En dus moet je je goed insmeren. Een goede SPF in je routine hebben is dus ook erg belangrijk. Breng deze aan na je dagcrème en voor je make-up om je gezicht zo goed mogelijk te beschermen. Vergeet ook niet je oren en nek mee te pakken tijdens het insmeren! De zonnefluïde van La Roche-Posay is een echte aanrader!

Exfoliant

Naast een goede reiniger, is een exfoliant onmisbaar voor het behouden van een mooie huid. Exfolianten zijn bedoeld om dode huidcellen te verwijderen. Dit kun je doen met een fysieke exfoliant, ofwel een scrub, of een chemische exfoliant. Welke van de twee je kiest hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Toch is voor een droge of gevoelige huid, een scrub vaak te heftig. Ga daarom op zoek naar een product dat goed aansluit op jouw eisen en wensen, zodat je huid er goed van kan profiteren. De hiervoor genoemde producten kun je het beste dagelijks gebruiken. Een exfoliant gebruik je minder vaak. Twee of drie keer per week is voor de meeste mensen voldoende, maar begin rustig en kijk goed naar wat jij nodig hebt.

Mogelijke uitbreidingen

Met deze basis kom je al een heel eind, maar het is niet gek dat je misschien behoefte hebt aan meer. Een goede toevoeging is bijvoorbeeld een masker, dat je eens per week gebruikt. Dit is niet noodzakelijk, maar kan zeker prettig zijn om te gebruiken. Daarnaast kun je kijken naar specifieke huidproblemen die jij ervaart. Denk aan acne, hyperpigmentatie of overtollig talg. Hiervoor zijn er specifieke serums, maskers en reinigers die je kunt gebruiken. Ga dus, ook voor de hierboven genoemde producten, op zoek naar producten die hierbij kunnen helpen. Maar een serum dat hierbij kan helpen is ook zeker welkom! Maar onthoud de drie belangrijkste onderdelen van je routine wanneer je nieuwe producten aanschaft: verzorgen, reinigen beschermen. Als je dit doet maak je sowieso een goede start!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top