Gezichtsverzorging

Dit zijn de meest milieubewuste manieren om je make-up te verwijderen

Dit zijn de meest milieubewuste manieren om je make-up te verwijderen

Make-up verwijderen is een essentiële stap voor de skincare routine van iedere beauty lover. Je make-up laten zitten kan zorgen voor verstopte poriën en puistjes. Niemand heeft daar zin in, maar het gebruiken van make-updoekjes en watjes creëert vervuilend afval. Wil jij graag een schoon gezicht en een schone planeet? Dan zijn dit de meest milieubewuste manieren om je make-up te verwijderen.

Cleansing balm

Cleansing balms zijn producten die specifiek bedoeld zijn om je make-up te verwijderen. Het is een product in vaste vorm dat snelt in je handen zodra je het gebruikt. Hiermee smelt je als het ware je make-up eraf zonder hulp van wattenschijfjes of doekjes. Deze balsems zijn ook veilig om te gebruiken rondom de ogen, dus ook hardnekkige eyeliner en mascara kun je ermee verwijderen. Wrijf rustig rondjes over je ogen met je vingers om het product te verwijderen. Verwijder de remover vervolgens met water en gebruik een reinigende cleanser om je gezicht te ontdoen van overig vuil. Zo wordt jouw gezicht perfect schoon, zonder afval als gevolg. De Take the day off cleanser van Clinique is hier perfect voor. Deze is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Herbruikbare watjes

Mocht je met je handen werken niet prettig vinden, dan kun je ook gebruik maken van herbruikbare watjes. Deze worden tegenwoordig verkocht door veel verschillende merken, zoals deze van Bamboozy. Deze watjes zijn zacht voor je gezicht en zijn net zo effectief in het verwijderen van make-up als normale watjes. Het enige verschil is dat je deze watjes na gebruik niet in de prullenbak gooit, maar in de wasmand. Deze kun je namelijk na het gebruik wassen in de wasmachine om ze vervolgens opnieuw te gebruiken.

Make-up verwijderende handdoek

Voor een super snelle reiniging is er tot slot de speciale handdoek om je make-up mee te verwijderen. Deze handdoeken hoef je alleen maar een beetje nat te maken om ze hun werk te laten doen. Net als de watjes kunnen deze gewoon in de wasmachine en heb je dus genoeg aan één handdoek. Door het formaat van de handdoek ben je lekker snel klaar met het verwijderen van je make-up en kun je gelijk door naar de volgende stappen van je skincare routine! De originele Makeup Eraser was ooit de eerste met die geniale idee, en is nog steeds een van de beste opties!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top