Gezichtsverzorging

Zonnebrand opnieuw aanbrengen over make-up: zo doe je dat

Zonnebrand opnieuw aanbrengen over make-up: zo doe je dat

In deze warme zomermaanden is het ontzettend belangrijk om genoeg SPF te dragen. Als je op het strand of op het terras zit, zal je dus om de zoveel tijd opnieuw zonnebrand aan moeten brengen. Op je armen en benen is dit natuurlijk geen probleem, maar hoe doe je dat op je gezicht als je make-up draagt? Zo bescherm je jouw opgemaakte gezicht tegen de zon zonder je make-up te verpesten.

Leg een goede SPF basis

Wanneer jij in de ochtend je make-up gaat doen, zorg er dan voor dat je een goede beschermende basis legt. Breng zonnebrand aan onder je make-up en gebruik eventueel ook make-up waar SPF in zit. Als je met goede bescherming onder je make-up de deur uit gaat, ben je niet afhankelijk van de zonnebrand die je later aan gaat brengen. Plus, dan kun je langer van je dag genieten zonder dat je na hoeft te denken over je zonnebrand opnieuw aanbrengen.

Gebruik een SPF poeder

Mocht je jouw make-up graag afpoederen, bijvoorbeeld omdat je een vettige huid hebt, dan is een SPF poeder de juiste oplossing. De Almost Powder Make-up van Clinique is hier bijvoorbeeld een goede keuze. Dit product is geschikt voor de gevoelige huid en matteert de huid. Daarnaast bevat het SPF 15 zodat jij jouw gezicht goed kunt beschermen tegen de zon. Heb jij liever een product met meer SPF en zonder extra dekking, ga dan voor de Brush On Block zonnebrand met SPF 30.

Breng zonnebrand aan met een make-upspons

Hou jij meer van een glans op je gezicht of heb jij een droge huid? Breng dan je normale zonnebrand aan met een spons. Werk hierbij met dunne laagjes product en laat het goed intrekken voordat je meer aanbrengt. Zorg er daarnaast voor dat je zachtjes op je gezicht dept en niet gaat slepen. Hierdoor blijft je make-up op zijn plek en blijf je goed beschermd. Mocht je de glans van de zonnebrand te heftig vinden, dan kun je altijd nog een beetje poeder aanbrengen op die plekken.

Gebruik een SPF spray

Tot slot is er een geniale uitvinding op de markt voor make-up liefhebbers: zonnebrandspray voor het gezicht. Deze spray van Garnier is speciaal bedoeld om gebruikt te worden over make-up heen. Het laat geen witte plekken achter op je gezicht en je voelt het niet zitten nadat je het hebt aangebracht. Schud de fles goed en spray het op je gezicht zoals je met een setting spray zou doen en je bent voor de komende paar uur weer beschermd tegen de zon.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top