Oogmake-up

Draag jij contactlenzen? Let hier dan goed op bij het doen van je make-up

Draag jij contactlenzen? Let hier dan goed op bij het doen van je make-up

Contactlenzen zijn een enorme lifesaver voor de beautylovers die slechte ogen hebben, maar liever niet rondlopen met een bril. Alhoewel lenzen ontzettend handig zijn, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je ze uiteraard goed schoonmaken, niet te lang dragen en je moet een beetje extra opletten met je make-up. Draag jij contactlenzen? Let dan extra op deze dingen als jij je make-up doet zodat jouw lenzen niet beschadigen.

Gebruik geen waterproof mascara of eyeliner

Waterproof producten zijn ontzettend handig. Je kunt ermee  het Nederlandse weer trotseren zonder dat je make-up uitloopt. Maar voor lenzendragers is waterproof misschien niet de beste keuze. Dit heeft twee redenen. Ten eerste is het erg lastig om de make-up van je lens af te krijgen als het hier per ongeluk op terecht is gekomen. Wanneer dit gebeurt, kun je de lens eigenlijk beter direct weggooien. Met lenzenvloeistof gaat het er niet meer uit. Ten tweede kan het vrij veel moeite kosten om de make-up volledig van je ogen af te krijgen. Je kan hierdoor flink in je oog gaan wrijven. Dit irriteert de ogen, wat weer niet goed samengaat met het dragen van lenzen. Al met al zijn waterproof make-up en lenzen gewoon niet voor elkaar gemaakt. 

Pas op met losse glitters en pigmenten

Losse glitters en pigmenten zijn erg fijne poeders die prachtig zijn om te gebruiken op de ogen. Maar pas hier goed mee op als jij lenzen draagt. Wanneer deze fijne poeders in jouw oog belanden, kan dit enorm gaan irriteren. Je lenzen moeten dan uit en goed schoongemaakt worden voordat je ze weer kunt dragen. Dat kost veel tijd en is erg vervelend. Gebruik daarom een goede primer op je ogen voordat je met deze producten aan de slag gaat. De oogschaduwprimer van Rude Cosmetics is hier bijvoorbeeld ideaal voor. Zorg er daarnaast voor dat je niet te veel glitter op je kwast neemt en doe eventueel je oog dicht terwijl je het aanbrengt.

Vermijd de waterlijn

Eyeliner aanbrengen in de waterlijn kan een enorm mooi effect geven aan je make-up look. Toch is het verstandig om hier voorzichtig mee te zijn als je lenzen draagt. Dit product komt zo dicht op je oog dat het makkelijk op je lens kan komen. Vermijd dan ook waterproof liners, aangezien die niet meer van je lens af te krijgen zijn. Breng ook geen dikke laag eyeliner aan in je waterlijn, aangezien dit makkelijk afgeeft op je lens. 

Gebruik hypoallergene make-up

Hypoallergene make-up is geschikt voor iedereen met allergieën en/of een erg gevoelige huid en ogen. Voor lenzendragers kan het dus verstandig zijn om deze producten te gebruiken voor je oog make-up. Je ogen hoeven hiervoor niet per se gevoelig te zijn, maar doordat je lenzen draagt, kunnen je ogen gevoeliger zijn voor irriterende ingrediënten. Lees daarom goed de ingrediëntenlijst van de producten die je aanschaft en check of ze geschikt zijn voor gevoelige ogen en lenzendragers. De High Impact mascara van Clinique is bijvoorbeeld perfect voor als je lenzen draagt.

Besteed extra aandacht aan de ogen bij het verwijderen van make-up

Het verwijderen van je make-up is voor iedereen ontzettend belangrijk om te doen. Op deze manier voorkom je dat je huid en ogen geïrriteerd raken of zelfs infecties oplopen. Zeker als je lenzen draagt, is het verstandig om hier extra aandacht aan te besteden. Gebruik een make-up remover waar geen olie in zit. Olie gaat namelijk makkelijk in je lenzen zitten en kan ervoor zorgen dat je er niet meer scherp door kunt kijken. Verwijder je make-up zorgvuldig en ga goed na of alles echt weg is. Maak zachte, ronde bewegingen over je oog om de make-up te verwijderen zonder je ogen te irriteren. Het meest verstandige om te doen is ook om je lenzen uit te doen voordat je de make-up verwijdert.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top