Gezichtsverzorging

Heb jij een droge huid? Vermijd dan deze ingrediënten in jouw skincare

Heb jij een droge huid? Vermijd dan deze ingrediënten in jouw skincare

Iedereen heeft een ander huidtype. Om voor iedereen de juiste producten te kunnen bieden, gebruiken cosmeticabedrijven verschillende ingrediënten. Maar niet ieder ingrediënt werkt even goed voor ieder huidtype. Deze ingrediënten kun je het beste vermijden als jij een droge huid hebt.

Gedenatureerde alcohol

Alcohol wordt vaak toegevoegd aan producten voor een vettige huid. Denk hierbij aan foundations die aangeven dat ze matterend zijn of toner. Alhoewel dit een lifesaver kan zijn voor een vettige huid, is het voor de droge huid iets om te vermijden. Alcohol droogt de huid namelijk uit en kan ervoor zorgen dat je huid gevoeliger wordt. Je kan er irritatie, roodheid en zelfs eczeem van krijgen.

Parfum

Parfum wordt toegevoegd aan skincare en make-up om het product een prettige geur te geven. Meer voegt het eigenlijk niet toe aan de werking van het product. Wel kan het zorgen voor huidirritatie, zeker als jij een gevoelige huid hebt.  Het gaat in je poriën zitten wat ervoor kan zorgen dat je puistjes krijgt. Een parfumvrij product is voor jou daarom een beter idee.

Glycolzuur

Producten die zijn gericht op mensen die snel puistjes krijgen bevatten vaak het ingrediënt glycolzuur. Het is een exfoliant die ervoor zorgt dat jouw huid sneller nieuwe cellen aanmaakt. Alhoewel dit enorm behulpzaam kan zijn voor andere huidtypes, is het voor jouw huid waarschijnlijk een beetje te veel van het goede. Het kan leiden tot een drogere huid en irritatie, niet doen dus.

Salicylzuur

Salicylzuur wordt vaak toegevoegd aan producten de aanmaak van talg tegen te gaan. Dit is top voor mensen met een vettige huid aangezien te veel talg op je huid hebben kan leiden tot acne. Het ingrediënt komt voornamelijk voor in primer, foundation, toner en make-up removers. Mensen met een droge huid maken van zichzelf al minder talg aan, en te weinig talg is ook niet goed. Dit ingrediënt droogt de huid dus alleen maar meer uit en maakt deze kwetsbaar voor beschadiging.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top