Gezichtsverzorging

Beauty trend: skinimalism wordt razend populair in 2021 en dit is waarom

Beauty trend: skinimalism wordt razend populair in 2021 en dit is waarom

Word jij ook gek van een onzuivere huid of ‘maskne’ en wil je hier verandering in brengen? Dan zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen. Eén daarvan is kennismaken met skinimalism: dé trend waar we in 2021 niet meer omheen kunnen.  

Skinimalism houdt samengevat in dat je jouw gezichtsverzorgingsroutine beperkt tot een paar essentiële beauty producten. Het vereenvoudigen van deze routine zorgt er namelijk voor dat jouw huid haar natuurlijke textuur en glans terugkrijgt.

Hoe meer gezichtsverzorging we in onze ladekast hebben liggen, hoe lastiger wij het onze huid maken. Wanneer jij gaat minimaliseren en een stúk minder producten gaat gebruiken, zal je gaan merken dat jouw huid weer kan ademen. En dan met name je gezicht.

Maar wat is de beste manier om skinimalism toe te passen en hoe gaat dit in zijn werk? Lees snel verder om hier achter te komen!

1 van 4

Onderbreek je huidverzorgingsroutine

Eén van de manieren om skinimalism toe te passen, is door je huidverzorgingsroutine voor een aantal dagen te onderbreken. Dit houdt in dat je twee tot drie dagen lang jouw huid met rust laat en helemaal geen producten gebruikt. Je noemt dit ook wel ‘huidvasten’. Doordat wij graag ons velletje goed verzorgen en geneigd zijn véél producten te gebruiken, is de kans aanzienlijk groot dat we onze poriën verstoppen. Mede hierdoor ontstaan er puistjes en oneffenheden. Door deze methode toe te passen, laat je jouw huid ademen en krijgt het de kans om op natuurlijke wijze te herstellen.  

1 van 4
Beeld: Photo by Park Street on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top