Face & Sculpting

Waarom reinigingsdoekjes heel erg slecht zijn voor je huid

Waarom reinigingsdoekjes heel erg slecht zijn voor je huid

Dat je iedere avond je gezicht moet reinigen, dat hoeven we je hopelijk niet meer te vertellen. Maar dat je dit NOOIT meer met reinigingsdoekjes moet doen, dat kan wellicht nieuw voor je zijn. Waarom reinigingsdoekjes slecht zijn voor je huid? Wij leggen het uit!

Er zijn maar weinig reinigingsdoekjes op de markt die ingrediënten bevatten die alle make-up en viezigheid op je gezicht echt verwijderen. Dus in feite ben je alleen maar bacteriën en make-up resten over je gezicht aan het verspreiden. Op deze manier duw je de make-up resten juist in je poriën. Spoel je daarna je gezicht ook niet met water? Dan neem je ook nog eens bacteriën mee naar je kussen, waar ze weer op je huid worden overgebracht. Met als resultaat: mee-eters, puistjes, irritaties en rimpels.

Reinigingsdoekjes zijn extra schaddelijk wanneer je er mascara of eyeliner mee probeert te verwijderen. De kracht die je gebruikt om je ogen schoon te vegen kan de huid irriteren. Als je reinigingsdoekjes over een langere periode gebruikt - zelfs al is het maar één keer per dag - kan die irritatie en wrijving de kans op fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie verhogen.

Hoe je gezicht dan wel moet schoonmaken? Met een cleansing gel of een watje met micellair water. Ook al zijn reinigingsdoekjes nog zo gemakkelijk in gebruik... Niet meer doen! Zelfs niet na een avondje stappen...

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top