Gezichtsverzorging

Waarom je je gezicht nooit onder de douche moet wassen

Waarom je je gezicht nooit onder de douche moet wassen

Het kan zo fijn zijn: je gezicht wassen onder een warme douchestraal. Zeker in de winter. Maar als er iets is wat je niet moet doen, dan is het dat wel. Want de douche is killing voor je kwetsbare huid.

Het hete water en de druk van de douchekop zijn een funeste combi, waardoor water veel te hard op je gezicht neerkomt. Op deze manier worden natuurlijke oliën weggewassen en blijft je huid kwetsbaar achter. Daarnaast kan heet water de natuurlijke barrière van de huid uitdrogen. Dat geldt vooral voor je gezicht, ons lichaam kan de warmte gelukkig beter aan (al is het sowieso een goed idee om de temperatuur van je douche een graadje lager te zetten). Hoe goed het ook voelt, was je gezicht dus altijd boven de wasbak, met lauwwarm of koud water.

Heb je haast en wil je toch echt je gezicht onder de douche wassen? Was je gezicht dan als allerlaatste. Als je je gezicht wast gaan je poriën namelijk open staan en als je daarna je haar gaat wassen komt het vuil uit je haar in je poriën terecht. Nog een tip: zet de douche op de lauwwarme stand, maak een kommetje met je handen en splash het water vanuit daar in je gezicht. Dat komt al een stuk zachter aan dan de harde straal van de douchekop...

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top