Gezichtsverzorging

Zo vind je een gezichtsverzorging routine die bij jouw huid past

Zo vind je een gezichtsverzorging routine die bij jouw huid past

Het gezicht is een gevoelig gedeelte van het lichaam. Daarbij hoort dus dat je er goed voor zorgt en producten gebruikt waar de huid goed op reageert. Door de gezichtshuid schoon te houden, verminder je de kans op infecties en andere huidproblemen. Naast dat het voor jouw eigen beeld niet fijn kan zijn om een onzuiver gezicht te hebben, brengt het vaak veel discomfort met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je jouw gezicht goed reinigt.

Was de gezichtshuid dagelijks en grondig

De basis van het reinigen van het gezicht is om de huid elke ochtend en avond te wassen. De kans is groot dat je dit ook al doet. Je kunt hiervoor het beste lauwwarm water gebruiken. Heet water is namelijk niet goed voor de huid omdat dit jouw velletje kan uitdrogen. Maak daarom gebruik van lauwwarm water voor het beste resultaat.

Het reinigen van de gezichtshuid enkel met water is niet voldoende. Het beste is om dit te doen met bijvoorbeeld een milde gezichtsscrub of ander reinigingsproduct. Zorg ervoor dat het product dat je gebruikt niet te ruw is voor de huid en dat het geschikt is voor dagelijks gebruik. Zo voorkom je namelijk dat de huid negatief reageert op het product.

Hydrateer de huid

Hydratatie is een belangrijk onderdeel als het gaat om gezichtsverzorging. Zeker als je kampt met een droge huid, is het verstandig om dagelijks een dagcrème en een nachtcrème aan te brengen op de huid. Ook serums kunnen een positief effect hebben op het hydratatieniveau van de huid. Verder zijn er nog andere producten die bijdragen aan het verzorgen van de gezichtshuid, maar het is belangrijk om eerst deze stappen goed in de routine te krijgen. Wil je toch verder kijken? Dan kun je denken aan een exfoliant die je bijvoorbeeld tweemaal per week gebruikt, of het reinigen van de huid met een elektrische gezichtsborstel.

Is een routine belangrijk?

Misschien heb je het idee dat het volgen van een strakke routine voor de huid niet heel belangrijk is. Echter is de gezichtshuid gevoelig en kan de huid, als je producten middels een routine gebruikt, wennen aan bepaalde producten en acties. Dat zorgt er op de lange termijn voor dat de huid positief reageert. Is dit niet het geval, is er een kans dat één van de producten die jij gebruikt niet geschrikt is voor jouw gezichtshuid. Dan is het verstandig te kijken naar andere producten. Probeer echter om een routine te creëren waar jij tevreden mee bent.

Beeld: Photo by Anthony Tran on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top