Gezichtsverzorging

Dit zijn de 3 beste basistips voor mensen met acne

Dit zijn de 3 beste basistips voor mensen met acne

Goede huidverzorging is ontzettend belangrijk wanneer je last hebt van acne. Soms is het echter lastig in te schatten wat jouw huid nodig heeft en hoe je deze het beste kan verzorgen. Eén ding is belangrijk: let goed op de signalen die je huid geeft.

Op social media verschijnen talloze advertenties over crèmepjes en middeltjes die zouden werken tegen acne. Het is ontzettend verleidelijk om producten te kopen waarvan verschillende influencers beweren dit te gebruiken voor hun routine. Uiteindelijk gaat het om jóuw huid en heeft niemand hetzelfde lichaam. Jouw velletje zou dus mogelijk anders kunnen reageren dan die van je vriend of vriendin.

Hieronder hebben wij drie soorten routines voor je op een rijtje gezet die misschien ook jouw gevoelige huid kunnen redden!

1 van 4

Reinig voorzichtig maar goed

Reinig het gezicht met je vingertoppen of met een zacht washandje. Druk niet te hard en ga zeker niet schrobben. Het is onnodig, want je huid wordt er niet schoner van en op deze manier beschadig jij je velletje alleen maar meer. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste reinigingsmiddelen gebruikt voor je huid. Kies er eentje die benzoylperoxide of salicylzuur bevat. Benzoylperoxide zorgt er bijvoorbeeld voor dat er zuurstof in jouw poriën wordt gebracht. Dat betekent dat het de puistjes tegengaat voordat ze überhaupt beginnen. Daarnaast is het wel belangrijk om te weten dat wanneer je stopt hiermee, de bacteriën ook weer terugkomen. Benzoylperoxide is dus een langdurige behandeling.

1 van 4
Beeld: Photo by fleur kaan on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top