Oogmake-up

Eyeliner voor hooded eyes: als je deze stappen doorloopt lukt het iedere keer

Eyeliner voor hooded eyes: als je deze stappen doorloopt lukt het iedere keer

Eyeliner aanbrengen is een kunst.  Het is een kwestie van oefenen om de perfecte techniek onder de knie te krijgen.  Als je hooded eyes hebt, kan dit een nóg grotere uitdaging zijn. Door deze stappen te doorlopen lukt het je iedere keer om de perfecte wing te zetten.

1. Kies voor een eyeliner die lang blijft zitten

Als je hooded eyes hebt is het gebruiken van een goede eyeliner cruciaal. De huid op je oogleden beweegt veel en daardoor kan het dus gebeuren dat de make-up afgeeft. Om te voorkomen dat je perfecte eyeliner verandert in een grote zwarte vlek, is het dus aan te raden om een eyeliner te gebruiken die tegen een stootje kan. De Feline Flick eyeliner van Charlotte Tilbury is hiervoor zeker een aanrader.

2. Kijk recht vooruit

Het gaat misschien tegen je instinct in om vooruit te kijken terwijl je eyeliner aanbrengt. Maar voor het zetten van een scherpe wing is dit juist de weg naar succes. Je herkent het vast wel dat die mooie strakke wing opeens verandert in een gekke boog wanneer jij je ogen opent. Door de wing aan te brengen met geopende ogen, los je dit probleem op. Als de eerste lijn eenmaal staat kun je natuurlijk wel je ogen dichtdoen om de lijn door te trekken op het ooglid.

3. Volg het natuurlijke lijnenspel van je gezicht

Deze stap klinkt misschien enorm abstract, maar dit is hoe make-up artists eyeliner leren aanbrengen. Jouw gezicht bestaat uit verschillende lijnen die allemaal in dezelfde richting lopen. Voel maar eens aan je kaaklijn en vervolgens onder je jukbeen. Je zult merken dat de lijnen perfect parallel lopen. Als jij jouw eyeliner in dezelfde richting trekt, valt dit mooi samen met de rest van jouw gezicht. Dit kost misschien wat oefening, maar het resultaat is het zeker waard.

4. Trek de lijn niet te ver door

Als je hooded eyes hebt, is het zetten van een grote dramatische wing misschien niet voor jou weggelegd. Tenminste als je wil dat deze er recht uitziet vanuit iedere hoek. Met hooded eyes kun je het best de wing niet verder doortrekken dan de arcadeboog. De arcadeboog is het bot dat je voelt op je oog. Dit is de plek waar er een vouw in de oogleden ontstaat wanneer de ogen geopend zijn. Om te voorkomen dat jouw eyeliner vervormt wanneer jij jouw ogen opent, trek je de lijn niet verder dan dit punt. 

5. Houd wattenstaafjes en concealer bij de hand

Hoeveel je ook oefent, foutjes maken gebeurt nou eenmaal. Houd daarom altijd wattenstaafjes en concealer bij de hand als je met je eyeliner aan de slag gaat. Is de lijn niet helemaal recht of heb je hem iets te ver doorgetrokken? Dan kan je dit gemakkelijk oplossen. Gebruik hiervoor een make-up remover die geschikt is voor het verwijderen van waterproof make-up, zoals deze van de Hema. Dit werkt toch iets fijner dan de lijnen constant groter te maken om ze te laten matchen, waardoor je er uiteindelijk uit komt te zien als een wasbeer.

 

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top