Oogmake-up

Door deze eyeliner tips krijg je het mooiste lijntje

Door deze eyeliner tips krijg je het mooiste lijntje

We kennen het allemaal wel: de struggle om hét perfecte lijntje te zetten. De grootste uitdaging is dan ook vaak de wing. Het kan wat priegelwerk zijn, maar zodra je de tips en tricks doorhebt, krijg je een ooglook waar je trots op mag zijn.

Oefenen baart kunst, toch? Met deze tips kun je zeker de uitdaging aangaan voor een mooi, welverdiend resultaat.

1. Gebruik wattenstaafjes

Als je eyeliner toch anders uitpakt dan je had verwacht, kun je het altijd fixen met een wattenstaafje. Tip: gebruik micellair water op je wattenstaaf. Zo kun je extra nauwkeurig het lijntje bewerken. Easy!

2. Teken eerst de wing

Zorg ervoor dat je eerst de wing tekent en dan pas het lijntje. Op deze manier kun je de lijn straks makkelijker laten aansluiten op de wing. Scheelt veel gepriegel, vooral als je ’s ochtends vroeg de deur uit moet.

3. Probeer het eerst met een zwart oogpotlood

Nog een handige trick: zet eerst een lijn met een zwart oogpotlood. Zo weet je ongeveer waar je de eyeliner wilt hebben, dit maakt het ook makkelijker. Het is een kwestie van overtrekken.

 

4. Overweeg een vergrotende spiegel

Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van een vergrotende spiegel, try it out! Je ziet meer details en je hoeft niet helemaal met je hoofd in de spiegel te zitten.

5. Creër je eyeliner in delen

Je hoeft je eyeliner niet letterlijk in een keer te tekenen. Als je bibberende handen hebt, kun je dit beter stuk voor stuk aanbrengen. Neem af en toe pauze en probeer de strepen met elkaar te verbinden. Zo wordt het alsnog een lijn.

6. Voorkom vettige oogleden

Zodra je oogleden vettig zijn, zal de eyeliner niet lang blijven zitten. Het aanbrengen wordt dan ook een lastige klus. Gebruik een goede primer (oogschaduwbasis) voor je ogen. Dan weet je zeker dat je eyeliner een stuk langer blijft zitten!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top