Gezichtsverzorging

Een ouder wordende huid? Dit is hét product dat alle dermatologen je aanraden

Een ouder wordende huid? Dit is hét product dat alle dermatologen je aanraden

Fijne rimpels, pigmentvlekjes en een verslapte huid. Als je ouder wordt, hoort dat er nu eenmaal een beetje bij. Gelukkig kun je er ook voor zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft en er bovendien lekker fris uit blijft zien. Naast je dagelijkse gezichtsroutine is er één product waar dermatologen bij zweren: zonnebrandcrème.

Waarom zonnebrandcreme zo goed werkt bij de ouder wordende huid

Volgens dermatologen wordt 90% van de huidveroudering veroorzaakt door het feit dat je vaak aan zonlicht wordt blootgesteld. UV-straling zorgt namelijk voor meer rimpels, hyperpigmentatie en andere onzuiverheden. De oplossing is natuurlijk zonnebrandcrème. Dat beschermt namelijk tegen deze UV-straling. Ook een dagcrème met SPF kan werken. 

Het belangrijkste om deze tekenen van huidveroudering echt tegen te gaan? Wees consistent in het opsmeren van zonnebrandcrème. Volgens dermatologen zou zonnebrand opsmeren net zo normaal moeten worden als je tandenpoesten. Smeer het dus écht elke dag op, ook in de winter. Een SPF met factor 50 wordt aangeraden bij de rijpere huid. Hieronder tippen we een paar van onze favoriete zonnebrandcrèmes voor het gezicht.

 

5 tips om huidschade van de zon te voorkomen (naast zonnebrand smeren)

1. Probeer vaker in de schaduw te zitten in plaats van pal in de zon.
2. Is er een hittegolf? Smeer je gezicht - en natuurlijk de rest van je huid - regelmatig in.
3. Neem een luchtig jurkje mee naar het strand, zodat je huid minder wordt blootgesteld aan de zon.
4. Doe een stylish pet of zonneklep op om UV-straling te voorkomen. 
5. Rimpels rond je ogen voorkomen? Schaf een zonnebril met UV-filter aan, dat zorgt voor minder fijne lijntjes en minder pigmentvlekken. 

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top