Beauty

Dit zijn de 5 belangrijkste skincare tips voor de lente

Dit zijn de 5 belangrijkste skincare tips voor de lente

Een nieuw seizoen betekent een nieuwe skincare routine! Niet alleen je garderobe, haar en make-up verdienen een update, ook je huidje is toe aan nieuwe verzorging met warmere weersomstandigheden. Het zal je vast niet als verrassend klinken dat je huid wat voorbereiding op de zon nodig heeft. Maar moet je dan al je producten vervangen in de lente? En hoe weet je wat jouw huid precies nodig heeft? Wij leggen het eens haarfijn uit. 

Je huidverzorging aanpassen op het seizoen is noodzakelijk. In de lente en zomer kunnen onze huidjes net als in de winter best droog zijn. Door blootstelling aan zonlicht, zwembad- en zeewater en air-conditioning raakt de vochtbalans van de huid ietwat verstoord. Maar omdat we in de warme maanden ook meer zweten, heeft het geen zin om net zo'n dikke crème te smeren als in de winter. Het is dus van belang om in de lente je zwaardere huidverzorging alvast te vervangen voor lichtere varianten. 

Waar je nog meer op moet letten? Lees gauw verder. 

1. Gebruik iedere dag zonnebrandcrème

Ja, ook op niet zonnige dagen. De zon is namelijk altijd aanwezig, ook wanneer hij verstopt gaat achter de wolken. Gebruik minimaal een SPF30 om 97% van de UVB-straling te filteren, zodat je onnodige en vroegtijdige huidveroudering te slim af bent. Hoe lekker het zonnetje op ons gezicht ook is, ga niet onbeschermd de zon in want hij blijft schadelijk voor onze huid. Heb je nog een flesje van vorig jaar open staan? Let dan extra goed op de houdbaarheid. Vaak is het noodzaak een nieuwe flacon aan te schaffen, omdat de effectiviteit van een zonnebrandcrème na een jaar sterk verminderd is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Naïf Skincare (@naifcare) op

2. Gooi niet alles zomaar weg

Voordat je naar de winkel rent om je verzorgings- en beautystash aan te vullen, kijk eerst eens goed naar wat je nog hebt liggen. Producten die in een donkere, koele omgeving en gesloten bewaard worden blijven tot wel drie jaar goed. Waarschijnlijk heb je nog wel een aantal producten ongeopend liggen, waardoor nieuw kopen overbodig wordt. Vaak is het ook niet nodig om veel producten tegelijkertijd en door elkaar heen te gebruiken, omdat de huid hiervan in de war kan raken. Less is dus echt more. Scheelt weer in de portemonnee!

3. Sla dit product beslist niet over

Het nummer één product dat je in de lente wilt gebruiken? Een toner! Deze gebruik je na het reinigen van je huid en voorafgaand aan het aanbrengen van een serum. Een toner reguleert de PH waarde van de huid, waardoor je huid in staat is natuurlijke olieën aan te maken, die het nodig heeft om gehydrateert te blijven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brow Bar Moscow® (@browbar_moscow) op

4. Bestrijd allergieën als een pro

De lente is hét seizoen bij uitstek waarin allergieën, zoals hooikoorts, op de loer liggen. Een serum ondersteunt en beschermt de huid waar het nodig is. Donkere dringen onder je ogen of gesprongen bloedvaatjes? Kies voor een serum met biologische rode thee of soja peptiden om de bloedsomloop te stimuleren. Voilà, weg donkere wallen!

5. Sla de rest van je lichaam niet over

Nu je extra aandacht aan de kwetsbare gezichtshuid hebt besteed, is het tijd voor het lichaam. Vergeet je lichaam niet tweemaal per week te scrubben om het te ontdoen van dode huidcellen. Bye bye winterhuidje! Smeer jezelf na het scrubben in met een zelfbruiner voor een subtiele glow. Heeft je huid echt wat extra vocht nodig? Kies dan voor een rijke crème speciaal gemaakt voor de droge en gevoelige huid. Liever een wat vettere substantie die je ook nog eens laat glanzen? Dan biedt een lichaamsolie uitkomst. Geloof ons, dit kan écht het verschil maken tussen jouw winter- en lentehuidje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rituals Cosmetics (@ritualscosmetics) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rituals Cosmetics (@ritualscosmetics) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top