Interior

5 x trucs voor een opgeruimde woonkamer

5 x trucs voor een opgeruimde woonkamer

Heb je wel eens moeite met het houden van een opgeruimde woonkamer? Dat is niet zo gek! Het is tenslotte de belangrijkste leefruimte van het hele huis. Om de woonkamer toch wat opgeruimder te krijgen, zijn er wel een paar trucs die je kunt gebruiken.

Hieronder vind je 5 trucs voor een opgeruimde woonkamer.

Trucs voor een opgeruimde woonkamer #1 - Zorg voor vaste plekken van spullen

Hoe verleidelijk het ook is om even snel je sleutels op de tafel of het aanrecht neer te leggen als je thuis komt, probeer dit niet te doen! Je zult het uiteindelijk alsnog vergeten om op te ruimen, waardoor er dus alleen maar meer rommel in de kamer blijft liggen. Zoek naar een plek waarbij dit soort spullen uit zicht zijn, denk bijvoorbeeld aan een lade in de keuken. Spreek met jezelf af dat je de spullen voortaan ook echt op die plek opbergt. 

Trucs voor een opgeruimde woonkamer #2 - Begin met minimaliseren

Minder spullen betekent altijd minder rommel! Kijk dus kritisch naar alle spullen die je hebt en bedenk of je deze echt nodig hebt. Met minder spullen in huis is het ook veel makkelijker om deze op te bergen en dit ook daadwerkelijk bij te houden. Een handige regel die je kunt aanhouden is; als ik iets nieuws koop, gaat er iets anders weg. Zo kan het aantal spullen ook niet weer oplopen.

Trucs voor een opgeruimde woonkamer #3 - Genoeg opbergruimte

Als je wilt opruimen, is het natuurlijk ook belangrijk dat er genoeg opbergruimte is voor alle spullen. Je kunt hierbij denken aan een grote kast, maar je kunt hier ook handige opbergmanden of bakken voor gebruiken. Dit neemt een stuk minder ruimte in beslag, maar zorgt er toch voor dat alle spullen opgeruimd kunnen worden. Nog een voordeel; er zijn super leuke opbergmanden te vinden, die ook nog eens mooi staan in je interieur. 


Rice Raffia Opbergmand bij Nordicnest.nl

Trucs voor een opgeruimde woonkamer #4 - Houd de deur dicht

Nu zul je vast denken "Wat maakt dat voor een verschil?", maar dit zal zeker helpen! Door de deur dicht te houden zal er niet alleen veel warmte in de woonkamer blijven hangen, maar dit ziet er gelijk een stuk netter uit. Als je de deur gesloten houdt, zal de woonkamer veel meer voelen als een geheel.

Trucs voor een opgeruimde woonkamer #5 - De 1 minuut regel

Als je woonkamer er dan eindelijk opgeruimd en netjes uitziet, wil je dit natuurlijk ook zo houden. Een regel die je hierbij kan helpen, is de 1 minuut regel. Dit houdt in dat je alle taken die binnen 1 minuut gedaan kunnen worden, je gelijk doet. Denk bijvoorbeeld aan schoenen opruimen, sleutels opbergen, een doekje over de tafel halen of de vaatwasser inruimen. Je zult merken dat je woonkamer hierdoor al een stuk netter blijft. 

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top