Interior

Hoe je jouw woonkamer kunt stylen rondom je bank

Hoe je jouw woonkamer kunt stylen rondom je bank

Een interieur dat helemaal in balans is, is natuurlijk het mooiste dat er is. Hierdoor kun je heerlijk tot rust komen, je hebt niet langer meer het gevoel dat je met loze ruimte te maken hebt en je kunt keer op keer weer genieten van je eigen interieur. Vandaag de dag wordt er steeds vaker voor gekozen om een woonkamer te stylen rondom je banken. Maar hoe kun je dat nu eigenlijk het beste aan gaan pakken? En hoe weet je zeker dat je de plank niet misslaat? We helpen je in dit artikel graag op weg met een paar handige tips. 

Maak van de bank een ware blikvanger en pak een keer goed uit 

Op het moment dat je de woonkamer wilt gaan stylen rondom de bank, dan wil je natuurlijk dat dit meubelstuk direct opvalt. Ga voor een eigentijds design en pak daar een keer goed op uit. Kies bijvoorbeeld voor een gek kleurtje of een ander soort materiaal. Erg gewilde materialen op dit moment zijn bijvoorbeeld velvet en ribstof. Het zorgt tegelijkertijd voor een luxe gevoel en je kunt er makkelijk de blikvanger van de kamer door laten worden. 

Je maakt de woonkamer extra gezellig met de juiste sierkussens op de bank 

De ultieme finishing touch in de woonkamer zijn toch wel de juiste soort sierkussens. Dit maakt de bank namelijk helemaal compleet. En maak je de keuze voor een gewaagd kleurtje of een opvallend materiaal? Door sierkussens en/of plaids op de bank neer te leggen, zorg je ervoor dat het geheel niet té druk gaat worden. Op het gebied van de sierkussens is er enorm veel aanbod, zowel voor het formaat als de kleuren en de dessins. Waar gaat jouw voorkeur op dit moment het meeste naar uit? 

Bepaal van tevoren goed wat voor soort bank je het liefste in huis terug laat komen 

Voordat je je woonkamer gaat stylen rondom je bank, is het ook een goed idee om voor jezelf na te gaan of je huidige bank wel helemaal aan je smaak voldoet. Misschien ben je er na vele jaren op uitgekeken of je hebt de bank meegenomen vanuit je vorige woning. Het kan daardoor zomaar zo zijn dat de bank toch niet helemaal goed past in de ruimte en dat je daardoor een andere vorm, een groter model of een kleiner model nodig hebt. Tip! Met het brede aanbod aan hoekbanken weet  je zeker dat je altijd goed zit.

Stem de kleur van de woonkamer af op de kleur van de bank 

Vrijwel iedere interieurontwerper werkt met dit principe. Door de kleur van een meubelstuk, zoals een bank, af te stemmen op bijvoorbeeld de kleur van de woonaccessoires of een kleur op de muur, ontstaat er kracht van herhaling. En dit zorgt vervolgens weer voor enorm veel rust in de ruimte. Het is dus zeker geen verkeerd idee om dit ook toe te gaan passen bij jou in huis. Je merkt dat dit meteen een wereld van verschil kan maken voor de sfeer in het interieur. 

In een woonwinkel kun je genoeg inspiratie opdoen 

Als het aankomt op het design van de bank en het formaat ervan, is er enorm veel mogelijk. En daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je eventjes niet helemaal weet waar je moet beginnen met het uitzoeken ervan. Maak je daar maar geen zorgen over. Door een keer een bezoek te brengen aan een woonwinkel, kun je meteen erg veel inspiratie opdoen. Hierdoor wordt het uitzoeken van een van de banken van je dromen ook weer net even wat makkelijker. Hulp nodig? Een specialist in een woonwinkel staat voor je klaar. 

Deel dit artikel
Back to top