Interior

Jouw kleine balkon wordt je favoriete plekje met deze 4 tips

Jouw kleine balkon wordt je favoriete plekje met deze 4 tips

Het balkon kan een vergeten en verlaten plaats zijn en dat is jammer. Vooral nu we de plekken in ons huis optimaal zouden moeten benutten. Als het zonnetje weer schijnt dan kun je het gevoel van een terras goed gebruiken. Ook op de minder mooie dagen is het goed om frisse lucht in te ademen en dit is aangenamer op een fijn balkon met een tuinbank of loungeset. Juist nú is het moment om er in te investeren.

Deze tips zijn voor iedereen met een (klein) balkon en ook voor de mensen onder ons met een ‘verlaten’ tuin. Hopelijk kan jij met dit stappenplan een eigen terras creëren die niet onderdoet voor het favoriete stekje waar je normaal gesproken het liefste vertoeft. Jouw balkon moet de plek zijn waar jij graag wil gaan ontspannen met een wijntje of een ander lekker drankje en wat hapjes. 

Jouw balkon je favoriete plekje maken, doe je door het comfortabel te maken en het te decoreren. Het zou zonde zijn als jij niet van deze vierkante meters zou profiteren. Het stappenplan naar een volledige metamorfose begint bij de vloer. Daarna ga je over naar het uitkiezen van buitenmeubels. Vervolgens ga je bedenken hoe je de muren wil gaan benutten. Een kale buitenwand voelt net zo leeg aan als dat je binnen niets hebt hangen. Nu nog zorgen voor verlichting en als laatste ben je toe aan accessorizing. Als je het aan ons vraagt, is dit het leukste onderdeel. Al deze elementen samen en los van elkaar, zijn belangrijk bij het aangenaam en knus maken van je balkon.

Hieronder lees je onze vier tips om van jouw balkon jouw nieuwe favoriete hotspot te maken!

1 van 4

1. De vloer

Een mooie vloer is een goed begin. Bedek de vloer van je balkon met tuinvlonders of terrastegels. Dit kunnen houten tegels zijn, maar je kunt het ook trendy maken door vlonders uit te kiezen in twee kleuren. Hiermee is het een optie om bijvoorbeeld een tof schaakbord patroon te creëren. Je kan de vloer ook bedekken van kunstgras, als je daar van houdt. Zolang de vloer maar één geheel en netjes is, zit je goed.  Maak je balkon aangenamer en knusser met leuke buitenkleedjes. Dit staat niet alleen leuk, jij houdt je je voeten ook nog een beetje warm. Dit zal nodig zijn bij de mindere mooie dagen.

1 van 4
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top