Interior

Met deze 5 tips maak jij je woonkamer extra gezellig dit najaar

Met deze 5 tips maak jij je woonkamer extra gezellig dit najaar

De herfst is weer volop aanwezig, wat veel koude en donkere dagen met zich meebrengt. Deze dagen zijn wél het perfecte moment om tijd door te brengen in een knus en gezellig huis. Maar hoe zorg je nou eigenlijk voor een gezellige sfeer thuis? Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Met de volgende simpele tips zorg jij ervoor dat jouw woonkamer lekker knus wordt.

1. Veel kaarsen

Kaarsen zijn de perfecte sfeermakers tijdens de koude, donkere dagen. De kaarsen kun je bijvoorbeeld gezellig neerzetten op een plateau of bord. Kies hierbij voor een samenstelling van kleuren die bij jouw interieur passen, zo staan de kaarsen ook nog eens super mooi in jouw stulpje. Kleuren als paars, bruin, beige en groen zijn heel populair rond deze tijd van het jaar en zorgen voor de perfecte sfeer. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een mooie kandelaar of theelichtjes. Eén ding is zeker, dit maakt jouw huisje een stuk knusser.

 

2. Warme kleuren

Het kleurgebruik in huis is erg van belang om een goede en gezellige sfeer te creëren. Door warme kleuren te gebruiken voor zowel meubels (dit is wat rigoureuzer om te vervangen) als woonaccessoires en op de muur zal dit gelijk zorgen voor een knus gevoel in huis. Bij warme kleuren kun je denken aan rood, geel, oranje, bruin en natuurlijk alle verschillende tinten binnen deze kleurgroepen. Ook hout heeft een warme uitstraling en kan je dus heel goed gebruiken voor het krijgen van een gezellige sfeer.

3. Vloerkleed

Een hele goede manier om meer sfeer te creëren in de woonkamer, is door alle meubels met elkaar te verbinden door middel van een leuk vloerkleed. Hierdoor oogt de woonkamer veel meer als een geheel en dit geeft een rustige en fijne uitstraling. Een vloerkleed zorgt er ook nog eens voor dat je voeten lekker warm blijven, genoeg voordelen dus!

4. Warm licht

Door gebruik te maken van warme lichten in huis wordt de sfeer automatisch gezellig. Kies er dus voor om meerdere vormen van sfeerverlichting te gebruiken met warm licht in plaats van één groot exemplaar die met wit - ongezellig - licht. Het is namelijk zo dat licht juist gezellig wordt als er meerdere kleinere lichtbronnen in een kamer zijn. Nog een voordeel aan kaarsen is dat deze ook warm licht geven. Kaarsen zijn dus ook een goede optie om als lichtbron te gebruiken. 

5. Leuke fleecedekens en kussentjes

Om het helemaal af te maken, is het super gezellig om leuke kussentjes en een lekkere warme deken op de bank neer te leggen. Dit staat niet alleen fraai, maar geeft ook nog eens dat knusse gevoel. Hoe lekker is het als je 's avonds heerlijk onder een dekentje kan kruipen op de bank?

 
Beeld: H&M Home
Deel dit artikel
Back to top