Interior

5 x de leukste kerstballen om zelf te maken

5 x de leukste kerstballen om zelf te maken

Een aantal mooie kerstballen kunnen een kerstboom echt helemaal af maken. En het leukste is eigenlijk als deze ballen ook nog eens origineel zijn. Wist je dat dit heel makkelijk kan? Met een beetje creativiteit kun je namelijk zelf een super leuke kerstbal maken. Zo weet je in ieder geval zeker dat niemand anders precies dezelfde ornamenten in de boom heeft hangen.

Wij delen de 5 leukste kerstballen om zelf te maken. Het is natuurlijk ook een super idee om dit samen met de kids te doen!

1. Sneeuwbal

Door nepsneeuw in een doorzichtige kerstbal te doen, krijg je een super leuke ornament met een laagje sneeuw erin. Je kunt er ook nog een mooie tekening op maken van bijvoorbeeld een sneeuwvlok of een rendier, om de bal nog extra op te vrolijken. Gebruik hiervoor glasstift zodat het goed blijft zitten. Doe een lintje om de bovenkant en hij is klaar om opgehangen te worden!

2. Persoonlijke kerstbal

Een kerstbal kun je net zo persoonlijk maken als je zelf wilt, zo kun je bijvoorbeeld zelf een tekst of naam op het ornament schrijven. Een andere optie is om in de bal zelf iets plaatsen; doe er bijvoorbeeld een leuke foto van het hele gezin in. Zo maak je jouw kerstboom helemaal eigen. 


DIY foto kunstof kerstbal bij bol.com

3. De CD-bal

Wist je dat je een super knappe kerstbal kan maken van oude cd's? Het enige wat je hoeft te doen, is een aantal cd's in stukjes knippen en deze op een plastic bal te plakken met stevige lijm. Nu lijkt het net alsof je een diamant in je boom hebt hangen!

4. Alcoholinkt kerstbal

Als je voor een specifieke kleur in de boom wilt gaan, kun je heel makkelijk alcoholinkt kopen in die kleur. Door deze vervolgens aan de binnenkant van een doorzichtige kerstbal aan te brengen, krijg je een super leuk effect. Je kan hierbij heel goed meerdere kleuren gebruiken. Door de inkt te drogen met een föhn zal deze verspreiden, waardoor de kleuren mooi in elkaar over zullen lopen. 

5. Honeycomb ornament

Liever een papieren ornament in je boom? Dan is dit een prachtige optie! De honeycomb kerstbal is een echte eyecatcher. Dit ornament ziet er misschien ingewikkeld uit, maar met kleine stapjes kan je deze heel goed zelf maken. Bekijk hieronder een DIY video om te zien hoe je de honeycomb maakt. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top