Interior

Stijlvol en toekomstproof wonen met een traplift? Zo doe je dat.

Stijlvol en toekomstproof wonen met een traplift? Zo doe je dat.

Als interieurliefhebber besteed je graag aandacht aan jouw woning en volg je de nieuwste trends op de voet. Als het gaat om interieur lijkt de hoeveelheid inspiratie eindeloos. Bij het (opnieuw) inrichten van jouw woning maak je bewuste keuzes en kies je zorgvuldig wat je wilt veranderen en behouden. Vooral bij grotere verbouwingen, zoals de keuken en badkamer, laat je je goed adviseren. Zo zorg je ervoor dat je ook over 15 jaar nog blij bent met deze keuzes. Het lijkt alsof je overal aan gedacht hebt, maar is dit ook zo? Er is namelijk één aspect dat vaak vergeten wordt bij het inrichten van onze woning: is jouw huis wel futureproof?

Bereik moeiteloos alle verdiepingen

Het toekomstbestendig maken van jouw huis is misschien niet het eerste onderwerp waar je aan denkt als je met jouw interieur bezig bent, maar het is wel heel belangrijk om hier rekening mee te houden. Vooral als je de wens hebt om nog een lange tijd comfortabel en veilig in dit huis te blijven wonen. Er zijn verschillende manieren om jouw huis futureproof te maken, een hiervan is het plaatsen van een traplift. Zo kun je moeiteloos en veilig alle verdiepingen van jouw woning bereiken, ook als je minder mobiel bent. Bovendien voorkom je hiermee dat het nodig is om naar een gelijkvloerse woning te verhuizen.

Een traplift die bij je stijl past

Nu ben je waarschijnlijk bang dat een hulpmiddel, zoals een traplift, afbreuk doet aan jouw zorgvuldig uitgekozen interieur. Dit is niet nodig! Er zijn tegenwoordig veel mooie (en betaalbare) opties om uit te kiezen. Sterker nog, je kunt je traplift helemaal aanpassen aan jouw smaak en stijl. Wist je bijvoorbeeld dat je de kleur van de rail zelf bepaalt? Je kunt deze in iedere RAL-kleur laten coaten. Ook selecteer je zelf de stof en de kleur van de stoelbekleding, zodat deze kleuren perfect passen bij de rest van het interieur.

 

Door het compacte ontwerp en de dunne enkele rail neemt de traplift minimale ruimte in en blijft de trap veilig beloopbaar voor anderen. Bovendien is de stoel volledig opklapbaar wanneer je deze niet gebruikt. In de meeste gevallen wordt de traplift direct op de trap gemonteerd, het is hierdoor niet nodig om in de muur te boren.

Slim besparen: een traplift huren

Een traplift is een slimme investering in jouw woning, maar de aanschaf hiervan kan een flinke kostenpost zijn. Is een nieuwe traplift boven jouw budget, of heb je de middelen niet om in een keer een grote investering te doen? Goed nieuws! Er zijn verschillende slimme manieren om te besparen op de kosten en wel te profiteren van de veiligheid. Denk er bijvoorbeeld aan om een traplift te huren. Dit is flexibel, voordelig en vereist geen grote investering. Je huurt namelijk al een traplift vanaf één maand. Je betaalt een vaste (lage) prijs per maand en profiteert van 24/7 service en regelmatig onderhoud.

Voordelig en duurzaam: een tweedehands traplift

Een andere manier om kosten te besparen is door te kiezen voor een tweedehands traplift. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu omdat je een bestaand product hergebruikt. Bovendien krijg je bij een tweedehands traplift dezelfde voordelen als bij een nieuwe: een traplift op maat, 5 jaar garantie, gratis installatie en snelle levering. Tweedehands trapliften zijn net zo veilig als nieuwe en worden volledig gecontroleerd, gereinigd en getest voordat ze worden verkocht. Ze voldoen ook aan alle wettelijke eisen en voorschriften, zoals de NEN-EN 81-40 en de Machinerichtlijn. Of je nu kiest voor een nieuw of tweedehands model, je kunt er zeker van zijn dat je veiligheid gegarandeerd is.

Investeer in de toekomst

Zoals je in dit artikel hebt gelezen is het belangrijk om bij het inrichten en verbouwen van jouw woning niet alleen esthetische keuzes te maken, maar ook na te denken over de toekomst. Een traplift kan door de huidige ontwerpmogelijkheden een stijlvolle en functionele toevoeging zijn aan je interieur. Of je nu kiest voor het huren van een traplift of een tweedehands model, er zijn altijd betaalbare opties die passen bij jouw budget. Op deze manier kun je veilig en comfortabel in jouw huis blijven wonen en ben je klaar voor de toekomst!

Deel dit artikel
Back to top