Face & Sculpting

Wil je een strakker gezicht? Probeer deze gezichtsoefeningen

Wil je een strakker gezicht? Probeer deze gezichtsoefeningen

De vorm van je gezicht is natuurlijk de vorm van je gezicht. Je kunt hier (helaas) niet heel veel aan doen, maar je kunt wel op een natuurlijke manier je gezicht zichtbaarder wat meer defenitie geven. Er zijn bepaalde gezichtsoefeningen, ook wel gezichtsyoga genoemd, die je hierbij kunnen helpen.

Benieuwd? Hieronder vind je een aantal gezichtoefeningen voor een 'strakker' gezicht.

Oefeningen voor een strakke kaaklijn

Voor de mensen onder ons die veel op hun telefoon zitten of met de laptop op schoot werken, heb ik slecht nieuws: de hele tijd naar beneden kijken is namelijk erg slecht voor je kaaklijn. Probeer dus te letten op je houding als je wel op je telefoon of je computer kijkt. Je kunt ook de volgende oefeningen proberen:

- Plaats je duimen onder je kin en veeg de huid naar beneden terwijl je je hoofd omhoog beweegt. Doe dit voor ongeveer vijf seconden en herhaal tien keer.

- Kijk omhoog en geef een kus in de lucht (tuit je lippen). Houd dit een aantal seconden aan en doe dit vijf keer.

- Span je hals aan en trek je mondhoeken helemaal naar beneden totdat je een spanning voelt. Houd dit ongeveer vijf seconden aan en herhaal tien keer.

Oefeningen tegen rimpels

Rimpels zijn natuurlijk heel vervelend en ondanks dat je het niet helemaal kan voorkomen, zijn er wel een aantal oefeningen die je kunt doen om deze te verminderen. Deze oefeningen kunnen ook helpen met het verminderen van wallen.

- Maak met je mond een 'oo' en 'aa' klank, dit kan met of zonder geluid. Doe dit voor vijf seconden en herhaal tien keer. 

- Plaats twee vingers boven je wenkbrauw en druk deze naar beneden. Span hierbij de wenkbrauwen aan, je zult voelen dat de huid 'terugduwt'. Houd dit ook weer vijf seconden vast en herhaal tien keer.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top