Haarverzorging

Jij hebt nooit meer last van pluizig haar dankzij deze 9 tips

Jij hebt nooit meer last van pluizig haar dankzij deze 9 tips

Jouw haren zijn alles voor je en je kan er echt van balen wanneer jij frizzy hair hebt. We totally get you! Pluizig haar staat voor jou gelijk aan een bad hair day en wij willen jou helpen om deze zoveel mogelijk te voorkomen.

Volg deze negen tips en jij zal minder last hebben van pluizig haar!

1. Zo min mogelijk wassen

De natuurlijke oliën in je haren bestrijden frizz en het is daarom belangrijk dat jij niet te vaak je haar wast. Was je haar dus maximaal twee keer per week. Gebruik droogshampoo om een wasbeurt uit te stellen en geniet van de volume die jij ermee creëert.

 

2. Diep voedende conditioner

Droge lokken zorgen voor pluizig haar. Voed je haar zo veel mogelijk met een haarmasker - zelf gebruik ik deze van Aussie - of met een diep voedende conditioner.

3. De juiste handdoek

Een microvezel handdoek is super absorberend, het beschadigt je haar minder dan een ruwe handdoek en het is beter voor frizzy hair. Voorkom pluizig haar door jouw mooie manen droog te deppen in plaats van te wrijven.

4. Beschermen tegen hitte

Een hittebeschermende spray is altijd een must wanneer jij je haar stylet met hete styling tools. Als jij last hebt van pluizige lokken dan kan jij maar beter deze stap nooit overslaan. De felle zon en jouw haren zijn ook geen goede combinatie, draag met mooi weer een hoedje of petje en gebruik een speciale zonnebrandolie voor jouw haar.

 

5. Serum met siliconen

Siliconenvrije producten zijn een hype, maar een serum met siliconen zal pluizig haar tegengaan. Ze zorgen ervoor dat jouw lokken een extra laagje krijgen en superzacht worden.

Original & Mineral Frizzy Logic Shine Serum bij DeBijenkorf.nl

6. Alcoholvrije producten

Haar droogt uit door het gebruik maken van stylingsproducten die een hoog percentage alcohol bevatten waardoor jij last krijgt van frizz. Kies voor een mousse of haarspray met een laag percentage of eentje zonder alcohol. Tip! Nivea heeft een collectie met haarproducten zonder alcohol.

7. Föhn met ionentechnologie

Jouw haar aan de lucht laten drogen is het beste wat je kan doen voor je lokken. Tegelijkertijd is met nat haar de kou in gaan een no-go. Droog je manen met een haardroger met ionentechnologie als het niet anders kan. Ionen zorgen ervoor dat jouw haar zacht en glad wordt. Daarnaast kun jij het beste jouw manen drogen met je haar mee naar beneden om het zo min mogelijk pluizig te maken. Is je haar jouw heel veel waard? Investeer dan in een Dyson Supersonic föhn.

 

8. Oil treatment

Verwen je haar af en toe met een olie treatment om jouw haren gladder, sterker en dus minder pluizig te maken. Tubes hot oil treatment kun je vinden bij drogisterijen en online via Bol.com. Maak je eigen oil treatment door kokosolie in harde vorm te verwarmen in de magnetron en het gelijkmatig aan te brengen op je haar. Wikkel je haar in een handdoek, wacht 20 minuten en was dan je haren met shampoo en conditioner.

9. Bestudeer het weer

Bereid je haar voor op het weer. Maak een vlechtje en zet je haar vast wanneer er grote kans is op regen en de luchtvochtigheid hoog is. Deze combi zorgt er namelijk voor dat jouw haar erg frizzy wordt.

Beeld: Photo by Maxx Miller on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top