Haarverzorging

Vet haar? Los het op met deze 7 hacks

Vet haar? Los het op met deze 7 hacks

We willen zo lang mogelijk van onze schone haren genieten. Helaas kan je last hebben van een vettige hoofdhuid of vaak greasy hair hebben door je haarverzorgingsroutine. Vet haar ziet er onverzocht uit en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!

Wat de oorzaak ook is dat jouw manen vet zijn, we hopen dat deze zeven hacks jou kunnen helpen om van je vervelend glimmende en ietwat plakkende haardos af te komen.

1. Kussensloop verwisselen

Je kussensloop wordt snel vies als je er gemiddeld acht uur per nacht op slaapt. Als je geen zin hebt om al je beddengoed te verschonen, verwissel dan in ieder geval wel je kussensloop. Dit zorgt er niet alleen voor dat je haar minder vettig wordt, je gezicht zal je ook dankbaar zijn omdat je huid zo minder in contact komt met bacteriën die er in de loop van de tijd opbouwen. Een kussensloop van satijn zal hierbij ook helpen.

Lichtblauwe zijden kussensloop bij BOL.com

2. Borstel schoonmaken

Net als het verwisselen van je kussensloop, is dit ook een klusje dat er vaak bij inschiet. Haarproducten en je eigen haaroliën verzamelen zich op je haarborstel. Reinig je borstel regelmatig en je zult minder snel vet haar hebben.

3. Haar één keer per dag borstelen

Je haar maar één keer per dag borstelen is een hele uitdaging. Je haar vaak borstelen kan overtollig vet veroorzaken - door het borstelen stimuleer je namelijk de aanmaak van de natuurlijke olie in je huid - en dat wil je niet! Zorg er ook voor dat je zo min mogelijk aan je gezicht zit, plukken die in je gezicht vallen worden daar ook snel vettig van.

4. Niet te vaak wassen

Als de quarantaine voor één ding goed is, dan is het voor het zo lang mogelijk volhouden van de No-Poo challenge. Elk nadeel heeft zijn voordeel! Hoe vaker jij je haar wast hoe meer talg je produceert. Was je haar één tot twee keer per week.

5. Vermijd olie en sulfaten

Was je haar met een shampoo zonder olie, siliconen en sulfaten. Bijvoorbeeld deze shampoo van het merk Living Proof. Dit is vooral geschikt voor mensen met een vette hoofdhuid. Sulfaten zorgen ervoor dat het shampoo schuimt - wat overigens niet nodig is - en voor een extra grondige reiniging. Sommige mensen ervaren hier geen klachten van. Door dat het de natuurlijke vetten verwijdert, wil je haar en je hoofdhuid juist meer olie produceren. Sulfaten kunnen daarnaast voor vervaging zorgen van je gekleurde haar. Overweeg ook een shampoo zonder siliconen, deze kunnen dingen zoals oliën 'gevangen houden'. Vettig haar willen voorkomen met een olie bevattende shampoo is ook geen goed idee!

 

Living Proof restore shampoo bij Bijenkorf.nl

6. Weinig haarverzorgingsproducten gebruiken

Gebruik zo min mogelijk shampoo en conditioner per wasbeurt. De juiste hoeveelheid is ongeveer de grootte van twee dubbeltjes.

7. Hoofdhuid scrubben

Masseer je hoofdhuid met een DIY scrub. Het stimuleert de haarzakjes, verwijdert productophoping, het helpt de pH-waarde op evenwicht te brengen én je detoxt je hoofdhuid. Allemaal bevorderlijk voor haargroei en minder zichtbaar vet. Doe dit in het begin niet te vaak. Start met één keer per maand. Als het scrubben effect voor jou heeft, kun je overgaan naar twee keer per maand of zelfs één keer per week.

Je eigen scrub maken en gebruiken doe je zo:

- Meng 1 eetlepel appelazijn, een handje vol Himalaya zout en een beetje sulfaatvrije shampoo.

- Masseer het goedje diep in je haarwortels gedurende één tot twee minuten.

- Spoel het uit en gebruik alleen conditioner op de uiteinden van je lokken.

     

Himalaya zout bij BOL.com        Appelazijn bij BOL.com

Beeld: Photo by Gift Habeshaw on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top