Haarverzorging

Deze verrassende dingen zorgen ervoor dat jouw haar sneller vet wordt

Deze verrassende dingen zorgen ervoor dat jouw haar sneller vet wordt

Heb jij vaak last van vet haar? Dan kan jij je hier misschien aan irriteren. Je hebt net jouw haar gewassen en is nu alweer vettig. Hoe kan dat toch? Nou, daar zitten veel meer oorzaken achter dan je zou denken. 

Gedurende de dag zijn we veel met ons haar bezig: we stijlen het, komen er aan en zijn ons vaak bewust van hoe het zit. Wanneer jouw kapsel dus vettig is dan kan dit ervoor zorgen dat jij minder lekker in je vel zit. Zoals het gezegde luidt: als je haar maar goed zit. Wij vertellen je waarom jouw haar misschien sneller vet wordt dan dat je zou willen.

Te vaak aan je haar zitten

Je bent zeker niet de enige die vaak met de handen door het haar gaat. Even je kapsel goed doen, je haar uitschudden of achter je oor doen; het zorgt er allemaal voor dat jouw handen in contact komen met je haar. Dit zorgt ervoor dat de olie die op jouw handen zit overgedragen wordt naar je haar. En dat leidt, inderdaad, tot vettig haar. Daarom heb je ook veel minder snel vet haar wanneer je het vast draagt omdat je dan minder aan je lokken zit.

Conditioner

Een fijne conditioner is een echte lifesaver. Je misschien wat uitgedroogde lokken worden weer verzorgd en voelen lekker zacht aan. We houden ervan. Toch moet je hier wat mee oppassen. Te veel conditioner kan namelijk zorgen voor futloos en vet haar. Veel mensen brengen het op de bovenkant van hun haar aan, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Breng de conditioner alleen aan op jouw haarpuntjes. Daarnaast is het belangrijk om zo min mogelijk van het spul te gebruiken, het kan namelijk al gauw te zwaar voor jouw haar worden.

Te vaak wassen

Ik ben zelf opgegroeid met de gedachte; hoe vaker jij je haar wast, hoe gezonder en beter het wordt. Totaal het tegenovergestelde blijkt waar te zijn! Experts raden aan om maar één keer per week jouw lokken te wassen. Dit is niet alleen beter voor je haar, omdat shampoo en conditioner jouw manen flink strippen, maar zorgt ook voor minder vette lokken. Je kunt je haar gemakkelijk trainen. Hoe minder vaak jij je haar wast, hoe minder snel vet het wordt. Meanwhile kun je altijd droogshampoo gebruiken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gisou (@gisou) op

Veel borstelen

Je haar borstelen, wanneer jij stijl haar hebt dan kun je niet zonder. Die klitten, bijvoorbeeld na een heftige windvlaag op de fiets, wil je er nou eenmaal uit hebben. Of je nu met een schone of vieze borstel kamt, het zorgt voor vet haar. Wanneer je vaak op een dag borstelt dan zorg je ervoor dat de olieproductie wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt je haar dus sneller vettig. Probeer eens jouw haar te borstelen vanaf de haarlengten, in plaats van de kruin. Zo wordt deze productie gelukkig niet aangewakkerd.

Tijd voor een detox

Wanneer je een beetje into haarverzorging bent dan kom je er waarschijnlijk achter dat je heel wat stylingsproducten gebruikt. Of dit nu gaat om droogshampoo, een voedende shampoo of andere haarverzorging. Dit kan soms te veel zijn voor je haar. Deze producten hopen zich namelijk op, op jouw hoofdhuid. Daarom is het dus eens in de zoveel tijd belangrijk om een detox te hebben! Laat jouw haar eens een paar dagen helemaal met rust of gebruik om de paar weken een clarifying shampoo. Deze is wat intensiever dan de normale. 

Fijne producten voor vet haar

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top