Haarverzorging

Dit makkelijke ingrediënt zorgt ervoor dat jouw haar groeit als nooit te voren

Dit makkelijke ingrediënt zorgt ervoor dat jouw haar groeit als nooit te voren

We willen allemaal dat onze lokken zo veel mogelijk glanzen, niet afbreken en ons haar niet te dik is en niet dun. Al met al zijn we op zoek naar de beste conditie voor ons kapsel en we proberen daar van alles voor uit. Misschien ben jij al een hele tijd aan het proberen om jouw haar te laten groeien of deze wat meer volume te geven. Toch is er een middeltje waarvan nog niet veel mensen het geprobeerd hebben, dat voor wonderen kan zorgen.

Het is niet realistisch om te bedenken dat jouw haar binnen een paar dagen een stuk langer is, maar beetje bij beetje helpt rijstwater jouw lokken te laten groeien. Menig influencer is er al over te spreken en er zijn tal van video's van mensen die het proberen. Allemaal met een positieve uitkomst. Maar, wat doet rijstwater met jouw haar? En hoe gebruik je het? Wij vertellen het je graag.

Wat doet rijstwater?

Stel je voor dat je alle haarproducten die jij thuis hebt even laat liggen en gaat voor het ingrediënt dat iedereen in de kast heeft: rijst. Het blijkt namelijk dat hier een stofje in zit dat jouw haar laat groeien als kool. Deze stof, inositol, is een vorm van vitamine die jouw haar versterkt. Het zit namelijk ook erg vaak in producten waarmee dunner worden haar of kaalheid wordt behandeld. En dat haal je dus gewoon uit rijst! Het maakt niet uit welke rijst je gebruikt, maar een biologische soort wordt het meest aangeraden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BALMAIN PARIS HAIR COUTURE (@balmainhaircouture) op

Hoe gebruik je het?

Er is veel verwarring over hoe je rijstwater nou precies maakt en hoe het in zijn werk gaat. Iedereen doet dit een beetje op zijn of haar eigen manier. Hier zitten dus ook geen regels aan verbonden. 

Begin altijd met rijst, of dit nou gaat om witte of volkoren rijst. Deze was je in normaal koud water. Wanneer jij geen biologisch soort gebruikt, zorg er dan voor dat je deze extra wast. Zo weet je zeker dat al het stof of andere vuiligheid verdwenen is. Hierna neem je twee eetlepels rijst en doe je in een kom. Voeg hier twee glazen (koud) water aan toe. Wanneer jij meer rijst gebruikt, bijvoorbeeld vier eetlepels, voeg je vier glazen water toe. Wel is het handig om niet te veel in één keer te maken, rijstwater gaat namelijk niet lang mee. Roer hierna de rijst wat door het water heen, zo komen de vitamine stoffen los. Laat dit een halfuur zitten, nu hoor je een witte laag water te krijgen. Zo weet je zeker dat alles goed is losgekomen.

Zeef de rijst uit het water en zorg ervoor dat alle rijst eruit is. Nu heb jij jouw rijstwater en kun je deze op jouw eigen manier aanbrengen. Doe het in een water spray flesje en spray jouw hele haar hiermee, of gooi het over jouw haar heen na het douchen. Dit kun je gewoon erin laten trekken en hoef je er niet uit te wassen. Daarbij kan het fijn zijn om jouw aanzet wat te masseren, zo trekt het goed erin. Et voilà! 

Ga jij het goedje proberen?

 
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top