Haarverzorging

Dit is waarom je hoofdhuid ook een detox nodig heeft

Dit is waarom je hoofdhuid ook een detox nodig heeft

Detoxen doet ons allemaal van tijd tot tijd hartstikke goed. Zo hadden we het laatst over een detox voor je oksels die ze zijdezacht en blinkend schoon achterlaat. Een andere niet zo populaire detox is een detox voor je hoofdhuid, maar ook deze is hard nodig.

Voor lange, stralende manen is een gezonde hoofdhuid essentieel! Zo krijg je het voor elkaar.

Je hoofdhuid detoxen, waarom?

Detoxen betekent letterlijk 'ontgiften', maar bij een detox voor je hoofdhuid zit alles net iets ingewikkelder in elkaar. Je hoofdhuid detoxen doe je namelijk door je hoofdhuid te masseren. Je kan ook een exfolierende scrub gebruiken die eigenlijk één belangrijke taak heeft: het verwijderen van dode huidcellen. Dode huidcellen zijn namelijk funest als je graag gezond haar wilt. Zijn de dode huidcellen weg? Dan kunnen de poriën eindelijk ademen en zijn je haarzakjes een stuk vrijer. Dit bevordert logischerwijze je haargroei.

Gebruik je veel haarproducten? Dan kan een detox de stap in je haarroutine zijn die je mist. Doordat er veel producten opbouwen in je haar kan een detox helpen met de balans terug te vinden in je lokken. Je hoofdhuid is een delicate plek op je lichaam die dus een delicate behandeling verdient. Verder heb je echt niet veel nodig om je hoofdhuid tevreden te stellen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mane Addicts (@maneaddicts) op

De beste manier om je hoofdhuid te detoxen

Je hoofdhuid detoxen is makkelijker dan je denkt, echt waar. De meest simpele en effectieve manier is om je haar goed te borstelen. Wanneer jij je haar borstelt, haal je dode huidcellen en vuil uit je haar. 

Maak een detox met aloë vera gel 

Aloë vera gel is een geweldige manier om je hoofdhuid te detoxen. De proteolytische enzymen van de gel breken dode huidcellen af en maken het zo de perfecte optie voor een detox. Ook zorgt aloë vera dat je hoofdhuid minder snel jeukt, iets wat ook een fijn gevoel is! Aloë vera bevat ook een hoop antioxidanten waarmee je haarzakjes gezonder worden. Aloë vera heeft unieke voordelen voor de huid, haar én hoofdhuid. Je kan de aloë vera gel mixen met suiker of gember voor een nog beter effect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🌍 T U Ğ Ç E ✿ D O Ğ U K A N 🌍 (@sevimliiblogg) op

Alles voor de beste hoofdhuid detox

Is een DIY niet helemaal jouw ding? Dan zijn er ook nog een paar producten die jij uit kan proberen. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top