Haarverzorging

Zo hoor je droogshampoo eigenlijk te gebruiken

Zo hoor je droogshampoo eigenlijk te gebruiken

Droogshampoo: hier op de Trend Alert redactie kunnen we niet meer zonder. 's Ochtends geen tijd meer om je haar te wassen? Dan is droogshampoo het enige middel dat ervoor zorgt dat je toch redelijk fris voor de dag komt. Dus toen wij hoorden dat we droogshampoo al een paar jaar verkeerd (of eigenlijk inefficiënt) gebruikten, zaten wij op het puntje van onze stoel. Lees snel verder!

Waarschijnlijk spray jij 's ochtends, net als ons, de wortels van je haar in met droogshampoo. Je laat het een minuutje intrekken, kamt het uit en rent de deur uit. Wrong! Zelfs als je de droogshampoo voor vijf volle minuten laat intrekken gaat het eigenlijk nog niet goed. Want zodra droogshampoo je scalp raakt, wikkelen de oliezuigende poeders zich om je haarstrengen om olie en zweet te absorberen. Als je een paar minuten later je haar uitkamt, heeft het poeder nog lang niet genoeg tijd gehad om haar werk te doen en ben je eigenlijk terug bij af.

droogshampoo savonds aanbrengen

Spray at night

Hoe moet het dan wel? De oplossing is simpel: gebruik droogshampoo voortaan 's avonds! Vlak voor je naar bed gaat spray je de wortels van je haar even in. 's Ochtends hoef je je haar alleen maar even uit te kammen en you're good to go! Wil je extra volume? Spray dan nog een keertje en kam een paar minuten later weer uit. Wij probeerden het en ons drie-dagen-niet-gewassen-haar ziet er beter uit dan ooit (behalve als we het wel wassen natuurlijk)!

 

Beeld: Instagram @lorealhair

Ga jij deze methode proberen?

Deel dit artikel
Back to top