Haarverzorging

8x hacks voor dikker haar

8x hacks voor dikker haar

Een volle bos haar is iets waar veel vrouwen naar verlangen. Natuurlijk kun je supplementen slikken of je eetpatroon aanpassen om een gezonde bos te creëren, maar soms wil je gewoon meteen resultaat. Gelukkig is er ook voor meiden met dun haar hoop, want je kunt de natuur ook op korte termijn een handje helpen. Lees snel onze tips!

#1 Laagjes

Lang haar is zwaar en gaat hangen. Wil je wel lengte? Vraag dan de volgende keer bij de kapper om een paar subtiele laagjes voor meer volume.

#2 Conditioner in de punten

Conditioner is goed voor je haar, maar breng het wel aan op de juiste manier. Conditioner in je haarwortels zorgt er namelijk voor dat je haar zwaarder wordt en gaat hangen. Breng hem dus alleen in de puntjes van je haar aan.

#3 Volumepoeder

Denk je nog dat droogshampoo helpt voor meer volume? Volumepoeder werkt nog veel beter! Breng het aan bij de wortels van je haar en plat haar is verleden tijd!

#4 Gebruik een ronde borstel

Föhnen met een platte borstel zorgt ervoor dat je haar dunner lijkt, zeker als je de punten van je haar ook stijl houdt. Gebruik daarom voortaan een ronde borstel, waarmee je je haar aan de bovenzijde stijl föhnt, maar in de punten krult.

dik haar trucs

#5 Mousse

Of je je haar nu föhnt of niet, een beetje mousse in je haar kan zorgen voor een vollere look. Gewoon eens proberen zeggen wij!

#6 Krultang

Je haar krullen werkt natuurlijk ook. Draai de tang in van je wortels tot aan je punten, laat je lokken even afkoelen en kam ze dan voorzichtig uit.

#7 Magic Retouch

Heb je echt dun haar en erger je je aan je hoofdhuid die door je haar heen ziet? Dan bestaan er ook poeders en sprays waarmee je je hoofdhuid kunt camoufleren, zoals de Magic Retouch van L'Oréal Paris. Supermakkelijk en snel!

#8 Vlechten

Een andere creatieve oplossing: maak eens een vlecht! Spray je haar in met texturising spray en trek vervolgens delen uit de vlecht wat losser om de illusie van 'meer haar' te creëren. Easy peasy!

 

Heb jij andere hacks voor dikker haar?

 

Beeld: Instagram @lorealhair, lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top