Haarverzorging

Doutzen deelt haar geheim voor sterk en gezond haar

Doutzen deelt haar geheim voor sterk en gezond haar

Eigenlijk willen we het allemaal wel weten: het geheim van Doutzen. Want naast haar gezin, drukke baan en turbulente leven houdt het 32-jarige supermodel er ook nog een gezonde lifestyle op na. Hoe komt het dat ze er toch altijd stralend uitziet en dat haar lokken na al dat stylen en föhnen nog steeds gezond en sterk zijn? Tijd om de blonde schone onder vuur te nemen.
 

Het lijkt alsof je het allemaal voor elkaar hebt: succesvol supermodel, filantroop, moeder en dan heb je ook nog eens een gezonde lifestyle. Wat is je geheim?

"Balans is mijn geheim. Ik neem simpelweg de tijd om op te laden. Gezond eten, sport en welzijn zijn altijd belangrijk geweest in mijn leven. Dat is mijn motto."

Waar komt jouw liefde voor gezonde dingen vandaan?

"Dat gaat heel ver terug, naar mijn oma in Friesland om precies te zijn. Ze was een kruidendokter en had een enorme kruidentuin. Alles wat je over planten kon weten wist ze. Ik herinner me nog dat we samen kruiden aan het plukken waren. Sinds die tijd voeg ik graag planten en kruiden toe aan mijn beauty regime."

Ben je voor of tegen de digitale detox? 

"Voor! Mijn laatste digitale detox was vorige week nog. Ik dwing mezelf. Ik ben graag online, maar het is van vitaal belang om offline te gaan en geen telefoon bij je te hebben. Hierdoor kun je de volledige aandacht geven aan je persoonlijke ontwikkeling."

doutzen haargeheim

Welke drie activiteiten zou jij aanraden voor als wij er even tussenuit willen?

"Eén van de Waddeneilanden voor een instant mind-booster. Of ergens in de wildernis, bijvoorbeeld Finland of Tanzania. Ikzelf kan pas echt bijkomen als ik naar huis ga en tijd met mijn familie doorbreng."

Wat geeft jou het meeste zelfvertrouwen?

"Mijn haar. Ik draag niet veel make-up, behalve als ik uit ga. Mijn haar is dus mijn manier om mezelf uit te drukken. Je voelt je geweldig als je haar er gezond uitziet en goddelijk ruikt. Niets is sterker dan dat soort zelfvertrouwen."

Wat is het meest belangrijkst voor jou als het gaat om schoonheid?

"Authenticiteit en betrokkenheid. Mijn haarverzorging moet overeenkomen met mijn gezonde levenstijl en de waarden van betrokkenheid waarvoor ik sta. Daarom ben ik ook echt heel gek op de Botanicals Fresh Care range, een luxe haarverzorgingslijn met botanische ingrediënten. Deze lijn is vrij van siliconen, parabenen, kleurstoffen en de shampooflessen zijn recyclebaar."

Waarin is de Botanicals-lijn anders dan andere haarverzorgingslijnen? 

"Het is niet alleen een product, maar een echte ervaring. De lijn combineert expertise, hoge kwaliteit en authentiek genot. Botanicals Fresh Care ruikt zo lekker dat het een ware aromaterapie is. Mijn zintuigen worden echt geprikkeld tijdens het gebruik ervan. Ik heb zo weinig tijd om voor mezelf te zorgen, dus dit moment is onbetaalbaar!"

doutzen botanicals

Welke uit de Botanicals Fresh Care Range is jouw favoriet?

"Iedere range is geweldig, maar als ik er echt één moet kiezen dan ga ik voor de Coriander Strength Source. Dan hoef ik niet meer jaloers te zijn op anderen met dik haar!"

Iedere range uit de Botanicals-lijn heeft een andere geur. Hoe belangrijk is geur in haarverzorging voor jou?

"Ik hou van geuren omdat het mood-changers zijn. De geur van je haar is ook heel persoonlijk. Het is alleen voor jou en de persoon die het dichtst bij je staat."

Als je maar één product uit de Botanicals Fresh Care lijn mee mocht nemen op je volgende reis, welke zou dat dan zijn?

"De Coriander Strength Potion. Ik breng een paar druppels aan in de lengtes van mijn haar om ze te beschermen tegen schadelijke invloeden of in de punten om die te versterken. Of de Safflower Softness Salve om mijn haar te voeden zonder het te verzwaren. Die passen beiden in mijn handtas!

 

Botanicals Fresh Care 

Het haarverzorgingsmerk waarover Doutzen het heeft is Botanicals Fresh Care, een nieuw submerk van L'Oréal Paris. Deze heerlijke producten, die dankzij hun toffe verpakking niet zullen misstaan in de badkamer, zijn van natuurlijke oorsprong. Dat wil zeggen, de formules zijn vrij van parabenen, artificiële kleurstoffen en siliconen. Er zijn vier lijnen met elk hun eigen werkzame botanische ingrediënt: geranium, saffloer, koriander en camelina. Iedere lijn bestaat vervolgens weer uit vier producten: een shampoo, conditioner, masker en leave-in product. 

botanicals koriander

De Koriander-lijn is zeer geschikt voor kwetsbaar haar.

botanicals saffloer

De Saffloer-lijn is speciaal ontwikkeld voor droog haar. 

botanicals geranium?
De Geranium-lijn is geschikt voor dof en gekleurd haar.

camelia

Pluizig haar? Dan is de Camelina-lijn jouw beste vriend.

 

Voor welke Botanicals lijn ga jij?

Beeld: Instagram @doutzen, Instagram @botanicals_freshcare

Deel dit artikel
Back to top