Health

Dit is waarom je vandaag een bad zou moeten nemen

Dit is waarom je vandaag een bad zou moeten nemen

Wat wil jij het allerliefste doen na een stressvolle dag? Juist! Een bad nemen. En ook al heb je geen badkuip thuis, dromen blijft fijn. Heb je de kans om een badkuip in je huis te plaatsen? Dan zou ik die zeker grijpen. Hier lees je over alle voordelen van een lekker, warm bad. 

Een bad is goed voor je bloeddruk

Alle stress van de dag is zo verdwenen wanneer jij in dat warme bad stapt, nee je verbeeldt het je niet. De warmte van het water zorgt dat je bloeddoorstroming en circulatie een boost krijgen. Ook je bloedvaten en slagaders merken positieve verschillen na het badderen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Deborah Hanekamp (@mamamedicine) op

Het maakt je gelukkiger

Ja, wij verzinnen het niet! Een bad maakt je echt gelukkiger. Psycholoog Neil Morris van de Universiteit van Wolverhampton deed onderzoek naar badderen in 2000. Het onderzoek werd onder 80 mensen gehouden, deze mensen namen dagen achter elkaar een lekker bad. En wat blijkt? De mensen waren een stuk gelukkiger én minder angstig. 

Badderen helpt bij griep

De warmte in een bad heeft nog veel meer voordelen. Het opent je aderen en neusholtes waarmee je hoofdpijn kan verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voeg wat Himalayazout toe aan je bad en creëer een spa aan huis. Het zout en de mineralen trekken zo je huid in en maken je 'schoon' van buiten naar binnen. Neem de volgende keer als je een griepje hebt dus een lekker warm bad! 

Je huid gaat er alleen maar op vooruit

Heb je last van een droge huid (door de lage temperaturen)? Dan is een bad misschien het perfecte antwoord voor jou. Voeg een essentiële olie toe aan je bad en je komt er zijdezacht uit. Tip: blijf wel ongeveer 20 minuten badderen als je een olie gebruikt. Zo heeft de olie voldoende tijd om in je huid te trekken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door | INSPO | BEAUTY | STYLE (@amygaws) op

Een bad is goed voor je nachtrust

Last but not least, je slaapt veel lekkerder na een bad! Waarom? Je lichaam slaapt veel beter en zelfs sneller als je lichaamstemperatuur lager is. Een warm bad maakt je lichaamstemperatuur logischerwijze hoger. Wanneer jij je bad verlaat gaat je temepratuur ineens een stuk naar beneden. Door jou (ineens) koudere lichaamstemperatuur wordt er ook meer melatonine aangemaakt, ook wel bekend als het slaaphormoon. 

Dus: when in doubt, take a bath!

 
Beeld: Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top