Nagellak

Zo zorg jij ervoor dat jouw nagels nooit meer afbreken

Zo zorg jij ervoor dat jouw nagels nooit meer afbreken

Een nagel breken is ontzettend vervelend. Het kan zo jouw hele dag verpesten. Om dit te voorkomen, zou je jouw handen minder kunnen gaan gebruiken maar omdat wij zelf ook heel goed weten hoe onrealistisch dat is, zijn hier tien dingen die jij kan doen om een gebroken nagel te voorkomen.

Draag nagelverharder

Nagelverharder is een perfecte optie voor iedereen die last heeft van zwakke en dunne nagels die snel breken. Het geeft de nagels een natuurlijke glans en geeft ze een extra boost qua sterkte. Gebruik nagelverharder in combinatie met de hierop volgende tips voor nagels die niet alleen sterk zijn, maar ook gezond. Dit product kan ook erg nuttig zijn als je op jouw nagels bijt en hiervan af wilt komen.

Gebruik een sterke basecoat

Als jij graag jouw nagels lakt, is basecoat onmisbaar. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat de lak beter blijft zitten, het beschermt ook jouw nagels. Voor nagels die een beetje extra sterkte kunnen gebruiken, bestaan er ook verschillende basecoats met ingrediënten die de nagels verharden. Zo creër jij mooie en gezonde nagels die, terwijl je de lak draagt, kunnen groeien en versterken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door essie (@essie) op

Verwijder gellak op de juiste manier

Gellak is geweldig omdat het zo lang blijft zitten. Een nadeel ervan is dat het jouw nagels flink kan beschadigen wanneer je het er niet op de juiste manier vanaf haalt. Jouw gelmanicure er zonder de juiste tools vanaf trekken kan de bovenste laag van jouw nagels beschadigen waardoor ze zwakker worden en makkelijker breken. Laat jouw gellak er daarom dus altijd afhalen door een professional en verzorg de nagels achteraf zodat ze gezond blijven.

Probeer jouw nagels met rust te laten

Een nagel waar een stukje van afgebroken is, een velletje in je nagelriem of nagellak die beschadigd is. Het zijn allemaal dingen waar we het liefst direct iets aan zouden willen doen. Toch is het beter om er vanaf te blijven totdat je er op de juiste manier iets aan kan doen. Stop een nagelvijl in jouw tas voor wanneer er een nagel beschadigd is, hiermee voorkom je dat je de nagel nog meer kapot maakt. Een velletje kan je het beste verwijderen met de daarvoor bestemde tool, deze bij je hebben zouden we dus ook aanraden voor iedereen die dit nodig heeft. Als laatste kan jij een beschadigde manicure het beste met rust laten totdat jij het met nagellak kan repareren. Haal de lak helemaal van de nagel af en lak deze opnieuw om zo veel mogelijk schade te voorkomen.

Eet gezond

Wat jij eet heeft invloed op jouw hele lichaam, dus ook op jouw nagels. Een gebalanceerd dieet kan zorgen voor een egale huid, gezond haar en sterke nagels. Voor gezonde nagels kan jij het beste biotine verwerken in jouw dieet. Biotine is een vorm van vitamine B die vooral voorkomt in dierlijke producten zoals zalm, eieren en kip. Voor vegetariërs en veganisten kan je biotine ook vinden in noten, zaden, spinazie en zoete aardappel.

Slik een vitaminepil

Wanneer gezond eten alleen niet genoeg resultaten geeft, is er nog de mogelijkheid om een vitaminepil te slikken. Een gezond en gebalanceerd dieet is de basis voor sterke nagels, maar een multivitamine kan jouw nagels nog die extra boost geven die ze nodig hebben. Slik daarom een pil die jou verschillende voedingsstoffen biedt die jij nodig hebt voor jouw hele lichaam.

Hydrateer jouw nagels regelmatig

Eén van de beste dingen die je kunt doen om te vermijden dat jouw nagels breken, is jouw handen en nagels gehydrateerd houden. Wanneer jouw nagelriemen gehydrateerd zijn zullen de nagels veel gezonder zijn en beter groeien. Smeer jouw handen dus dagelijks in met een rijke handcrème en sla hierbij de nagelriemen niet over. Een nagelriemolie zal ook enorm helpen wanneer jij last hebt van droge nagelriemen. Masseer de olie voorzichtig in en doe dit regelmatig om jouw handen en nagels mooi en gezond te houden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door eos Products (@eosproducts) op

Vermijd schadelijke chemicaliën

We komen dagelijks in contact met chemicaliën. Denk bijvoorbeeld aan de zeep die jij gebruikt om de afwas mee te doen en alle andere schoonmaakmiddelen die jij gebruikt in jouw huis. Deze stoffen zijn schadelijk voor nagels en kunnen deze laten uitdrogen en verslappen. Hetzelfde geldt voor aceton, een ingrediënt wat vaak teruggevonden wordt in nagellakremover. Gebruik daarom een remover die vrij is van aceton en draag handschoenen tijdens het schoonmaken. Hierdoor zal jouw nagellak langer blijven zitten en zullen de nagels minder snel breken.

Houd jouw nagels kort en rond

Lange en hoekige nagels breken sneller. Alhoewel we deze nagelstijl erg mooi vinden, zijn kortere nagels het meest breekbestendig. Korte nagels kunnen namelijk veel minder snel achter dingen blijven haken waardoor ze ook veel minder snel zullen breken. Als jij dus graag jouw nagels schadevrij wilt houden, kan je het beste gaan voor een ronde vorm en een korte lengte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) op

Als niks helpt, bezoek een dokter

Als jij alles wat wij hier boven hebben genoemd al hebt geprobeerd maar niks helpt, dan is er misschien iets anders aan de hand. Maak daarom een afspraak met jouw dokter en vraag of zij jou hiermee kunnen helpen. Ongezonde nagels kunnen namelijk verschillende dieper liggende oorzaken hebben dan een slechte gewoonte of wat je precies eet. Huidaandoeningen zoals psoriasis kunnen hier bijvoorbeeld invloed op hebben. Bezoek jouw dokter dus gelijk wanneer jij het gevoel hebt dat er iets mis is, dan kunnen jullie het probleem samen oplossen.

 
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top